שלום רב, שאלה דחופה- אשפוז במחלקה פסיכיאטרית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/01/2007 | 21:47 | מאת: אלון

שלום רב, ברצוני לדעת האם יש אפשרות פשוט לגשת לבית חולים ולאשפז את עצמך במחלקה לבריאות הנפש..!?...בלי שום הפנייה מקופת החולים.. פשוט להגיע ולבקש להתאשפז.... תודה למשיבים בברכה, אלון

09/01/2007 | 22:41 | מאת: גילבר

10/01/2007 | 16:09 | מאת: דור

שלום רב אפשר לגשת לחדר מיון בכל בית חולים ולבקש בדיקה של פסיכיאטר. סביר שתיבדק ע"י מתמחה. אישפוז פסיכיאטרי הוא דבר מורכב וכיום הנטיה לא לאשפז מלבד מצבים מאד חריפים או חמורים, או אם יש לך הפניה מפסיכיאטר מומחה שמטפל בך וממליץ באופן מפורש על אישפוז. רוב האנשים שמבקשים מיוזמתם להתאשפז בסופו של יום לא מאושפזים והטיפול בהם מתבצע במרפאה לבריאות הנפש. מאלה שכן מתקבלים לאישפוז-50% מהם לערך מאושפזים בכפיה, כלומר כאלה שנשלחו לחדר מיון עפ"י הוראת הפסיכיאטר המחוזי או עפ"י צו של שופט. במקרה של אישפוז כפוי הרופא שמבצע את הבדיקה בחדר מיון חייב להיות מומחה. בברכה

11/01/2007 | 00:42 | מאת:

לאלון תודה לדור, אכן אפשר לפנות לחדר מיון הקיים בכל בית חולים ואז לפי המצב הרפואי יחליטו לגבי האשפוז. כל טוב דר' גיורא הידש