ויאפקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/01/2007 | 11:13 | מאת: סיון

שלום לפני כ- 3 שבועות התחלתי לקחת ויאפקס שוב לאחר הפסקה של חצי שנה. מאז אני לא ישנה טוב בלילה. (לקחתי שבועיים חצי כדור ואז עליתי לכדור שלם של 75 מ"ג). בפעם הקודמת לקחתי שני כדורים בבוקר ואז סבלתי מבחילות והזעות לילה. הרופאה שרשמה לי את הכדור המליצה לי לקחת אותו לפני השינה כדי להימנע מתופעות הלוואי שהיו לי בפעם שעברה. שאלתי היא מתי מומלץ לקחת את הכדור כדי לישון טוב בלילה? תודה סיון

10/01/2007 | 00:04 | מאת: דור

שלום רב אם מדובר בויפאקס רגיל אז ההמלצה לקחת 75 מ"ג בבוקר ו-75 מ"ג בערב, בהפרש של 12 שעות בין מנה למנה. כדי להמנע מבעיות בשינה (מדובר בתרופה מעוררת) את הכדור של הערב לקחת הכי מאוחר 4 שעות לפני שאת הולכת לישון. אם מדובר בויפאקס XR אז לקחת את כל המינון (150 מ"ג) פעם ביום, רצוי בבוקר. מינון נמוך מ-150 מ"ג ליום נחשב למינון תת-טיפולי. בברכה

11/01/2007 | 00:30 | מאת:

לסיון תודה לדור ואכן הויפקס מעוררת (וטוב שכך) ולכן עלולה לגרום להפרעות בשינה. כל טוב דר' גיורא הידש

11/01/2007 | 14:12 | מאת: סיון

תודה על התשובות אבל למה הכוונה "מינון תת טיפולי"? הפסיכאטרית רשמה לי רק 75 מ"ג ליום כרגע למרות שבעבר לקחתי 150. תודה סיון