מבחן tova...?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

08/01/2007 | 09:34 | מאת: אור-לי

תודה לך על תשובתך המהירה. המלצת לי ללכת לנירורלוג או פסיכאטר ושם לעבור מבחן "טובה". מהו מבחן זה? ומה סבירות התוצאה מהיימנה? תודה

08/01/2007 | 22:21 | מאת: מיכל

שלום לך, מבחן טובה הוא מבחן ממוחשב הבודק הפרעה בקשב מתמשך. מבחן זה מהווה כלי עזר בידי המאבחן ולעיתים תורם להתאמה של המינון התרופתי. יש היום אבחונים ממוחשבים הבודקים סוגי קשב שונים וגם את היכולות הניהוליות, כלומר יכולות למידה וויסות. מבחנים אלו נותנים תמונה כוללת יותר ממבחן הטובה וגם תקפותם גבוה יותר. האבחנה בכל מקרה היא אבחנה קלינית ונעשית ע"י רופא

10/01/2007 | 01:24 | מאת:

לאור-לי תודה למיכל ואכן מבחן טובה חשוב אבל הוא בדיקה אחת בתמונה הכללית של הרופא, כמו שצילום רנטגן אינו קובע אבחנה אבל בהחלט עוזר לרופא להגיע לאבחנה. כל טוב דר' גיורא הידש