האם הפרעת קשב נכללת בתחום הפסיכיאטרי?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/01/2007 | 08:38 | מאת: מיכלי

שלום דוקטור, אני רואה שיש הרבה שאלות ותהיות לגבי הקשר בין הפרעות קשב וריכוז לבין דכאון או מחלות נפש אחרות. האם הפרעת קשב אכן נכללת בתחום הפסיכיאטרי? אם כן - מה הקשר? מה קודם למה? אם לא, איך זה שהנושא כל כך מדובר כאן בפורום? תודה ושבוע טוב. מיכלי

07/01/2007 | 13:59 | מאת: דור

שלום רב הפרעת קשב והיפראקטיביות (ADHD) היא הפרעה נוירולוגית שמאפיינת כ-5 עד 10 אחוז מהילדים. זאת בעיה מולדת ולא בעיה התפתחותית. ניתן לאבחן מגיל 5 ואילך. עיקר המטפלים בתחום הם נוירולוגים לילדים אבל גם פסיכיאטרים לילדים עוסקים בכך. לא מדובר רק על ליקוי בקשב ובריכוז אלא גם על הפרעות בהתנהגות של אותם ילדים. לידיעתך, מעריכים ש-40% מהמבוגרים שפונים לשירותי בריאות הנפש סבלו בילדותם מ-ADHD. בתור בוגרים יש להם כבר בעיות אחרות ונוספות אבל ברקע יש את ההפרעה בקשב. לכן בשנים האחרונות גם פסיכיאטרים למבוגרים נכנסו לתחום הנ"ל. יש אפילו מס' פסיכיאטרים למבוגרים בארץ שעיקר עבודתם הוא בנושא של הפרעת קשב. בברכה

08/01/2007 | 09:34 | מאת: מיכלי

לדור, הרבה תודה על התשובה המפורטת. הבנתי. כל טוב מיכלי