הפרעות קשב והפרעות אחרות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

05/01/2007 | 16:17 | מאת: אלון

שלום רב, אני בן 29, סטודנט, מחיפה. לפני כשנה עברתי אבחון על ידי שני פסיכאטריים. שניהם הצביעו על כך שאני לוקה ב - ADHD וב - OCD. עם זאת, אני חש שהאבחנה שלהם לא מדוייקת. הם רק שאלו שאלות אך לא שלחו אותי לבדיקה כלשהי. לדעתי תהליך האבחון שלהם לא שלם וכפי שציינתי אינו מדוייק. שאלותיי הן: 1. מהו האבחון הטוב והמלא ביותר שניתן לבצע ו - 2. האם הוא בודק רק הפרעות של קשב וריכוז או הפרעות מסוג אחר? כמו כן, אני חש שיש עוד דברים שהם לא בסדר אצלי, כמו הפרעות התנהגות, דימוי עצמי נמוך ועוד. מי יכול לאבחן את כל מה שקורה איתי? בתודה מראש.

05/01/2007 | 19:27 | מאת: דור

שלום רב יש בארץ מס' פסיכיאטרים שעיקר עיסוקם בתחום של הפרעת קשב במבוגרים. ניתן לפנות לאחד מהם לאיבחון, הערכה וקבלת המלצות לטיפול. אם אתה רוצה הערכה של כל המצב הנפשי ניתן להוסיף גם איבחון פסיכודיאגנוסטי שמבצע פסיכולוג קליני. מה אתה לומד כיום? האם אתה נוטל תרופות כלשהן? בברכה

07/01/2007 | 01:31 | מאת:

לאלון האבחון של הפרעת קשב וריכוז הוא קליני ולכן סביר שאם שני רופאים קבעו את אותה האבחנה אז היא נכונה. אם אתה לא שלם עם האבחנה אפשר להוסיף מבחן TOVA שיכול להוסיף לביטחון של האבחנה. לעתים הפרעת קשב אינה האבחנה היחידה אצל אדם מסויים. עלול להיות מצב של רגישות יתר, חרדות, דיכאון בנוסף להפרעת הקשב. אומנם הפרעת הקשב היא בבסיס, אבל האדם יכול לסבול מהפרעות נוספות. שבוע טוב דר' גיורא הידש