מאניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

05/01/2007 | 04:25 | מאת: קים

באחת משאלותיי כתבת שמאניה יכולה להתבטא בבזבוז יתר ובמחשבות שרצות בראש בפחות משבוע, אני רוצה לשאול אותך אם אני במצב שאני לא מדוכאת באותו רגע או בזמן נתון ואני נגיד חושבת אופטימי ויש לי אנרגיות ואני מתכננת דברים ופתאום ניראה לי קל לעשות דברים ואז שאני בדכאון אז פתאום אני מרגישה שאין מצב שאני עושה את כל מה שכל כך היתי בטוחה בו לפניי ופתאום הכל יורד ואני נכנסת לפחד ופאסיביות האם זה בגדול מראה על מאניה דיפרסיה או שפשוט שאני לא בדכאון אני חושבת נכון ורוצה לעשות דברים וכשמגיע הדכאון אז אני נחלשת,,,,היכן מסתיים הגבול הדק בין דכאון למאניה דיפרסיה, קורה לי גם שנגיד ברגע מסויים אני מחליטה לנסוע לאן שהוא ולאחר מכן אני מתחרטת, בגדול אני דיי הפכפכה אבל אני עדיין רואה בזה משהו שהדכאון מדכא את היצרים ובעצם ברגעים שאני רוצה לעשות דברים אני במקום טוב ולא במאניה

05/01/2007 | 19:58 | מאת: גילבר

שלום לך , מניה דיפרסיה הנה מחלה פסיכיאטרית לא רגעית , כלומר הסימפטומים של אדם הסובל מהמחלה הנם תהליך של עליות וירידות במצב הרוח המלווים בפסיביות מתמשכת , הסתגרות , ראייה שחורה של החיים , חוסר תקשורת עם הסביבה הפרעות שינה , הפרעות אכילה ועוד ... ירידה זו במצב הרוח הכללי שנמשכת לפחות עשרה ימים תסווג כדכאון . לעיתים הדיכאון יכול גם להשתנות והחולה ירגיש עליה חדה בביטחון העצמי שלו , יתר פעלתנות , אופוריה , וסימפטומים פיזיולוגים , כגון : שטף דיבור מהיר , מעוף מחשבות , ועוד . מצב זה יסווג כמני . בקיצור תחילחת המחלה מאופיינת למשל - באופוריה , יתר פעלתנות המתמשכת לפחות עשרה ימים ולאחר מכן ירידה במצב הרוח , וכך חוזר חלילה . הטיפול בד"כ הנו - ליתיום או דפלט או טגרטול ..... כל טוב גילברט - משתתף בפורום מדובר ב

06/01/2007 | 23:50 | מאת:

לקים תודה לגילבר ואכן כפי שאת כותבת נראה שאת "נמצאת במקום טוב" כפי שכתבת ולא במאניה. כמובן שאבחנה מלאה צריכה להיות אחרי בדיקה מלאה. שבוע טוב דר' גיורא הידש