2 תרופות מאותה משפחה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/01/2007 | 21:44 | מאת: יעקב

שלום רב, לפני כשנתיים טופלתי באפקסור (150 מ"ג) ואח"כ באדרונקס, עקב אבחנה בלתי מוגדרת סופית של דיסטימיה\חרדה כללית. לצערי התרופות לא עזרו מאומה ואני מתמודד עם הסבל ללא שום עזרה. לא ניסיתי עוד תרופות כי אני חושב שבגלל שהתנסתי על 2 הקבוצות העיקריות למשך כמה חודשים וזה לא עזר, כנראה משם לא תבוא הישועה, אבל השאלה היא האם מניסיונך הרפואי יתכן ולאדם מסוים לאפקסור לא תיהיה השפעה ואילו לתרופה מאותה קבוצה כמו רסיטל למשל כן תיהיה השפעה? וגם לגבי האפקסור, יתכן ש150 מ"ג לא הספיקו ואם עולים במינון זה ישתנה לחלוטין? ברור לי שברפואה הכל יתכן והתשובה בכללות היא כן, השאלה האם מניסיונך הרב מוכר לך שהחלפת תרופה מאותו סוג שינה לגמרי את המצב העגום אחרי התרופה הקודמת??? תודה רבה מראש

05/01/2007 | 15:09 | מאת: דור

שלום רב ראשית, אתה ניזון ממידע מוטעה. רסיטל, אדרונקס ואפקסור שייכים לשלוש קבוצות כימיות שונות. SSRI, NRI ו-SNRI. ולא לקבוצה אחת. שנית, ניתן לעלות במינון של האפקסור ל-225 מ"ג ליום. אם אחרי 3-4 שבועות לא מושגת ההשפעה הרצויה אפשר להמשיך ולעלות במינון עד 375 מ"ג ליום. ככל שהמינון יותר גבוה יש סיכוי שתהיה השפעה יותר חזקה. הדבר נכון במיוחד עם אפקסור, כי עד 150 מ"ג ליום הוא משפיע רק על הסרוטונין. ההשפעה על הנוראדרנלין מתחילה במינונים יותר גבוהים. בברכה

06/01/2007 | 23:43 | מאת:

ליעקוב אכן ישנן שלוש קבוצות. תרופות הפועלות על סרוטונין בלבד כמו רסיטל וסרוקסט, תרופות הפועלות על הנוראדרנלין בלבד כמו אדרונקס ותרופות מקבוצה שלישית, תרופות דואליות כמו האפקסור והצימבלטה. בכל אופן בהחלט יש טעם להחליף תרופה, גם בין הקבוצות ואפילו מאותה הקבוצה, לעתים התגובה של אדם מסיבה כלשהי טובה לתרופה אחת ולא לשניה. כמובן שחשוב להעזר גם בטיפול פסיכולוגי, בעיקר בשיטה קוגניטיבית התנהגותית. שבוע טוב דר' גיורא הידש