דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/01/2007 | 18:49 | מאת: שי

אמא שלי יצאה לפני כחצי שנה לפנסיה לאחר כ-20 שנה כמורה. מאז היא יושבת בבית ולא עושה הרבה, מה שהביא כנראה לדיכאון עמוק אצלה. היא טוענת שהיא מרגישה ריקנות וחוסר רצון לעשות כלום. כמו כן היא נהייתה רגישה לכל דבר קטן החל מרעש הכי קטן ועד דברים הכי טיפשיים שיש מעצבנים אותה. היא שלילית ופסימית לגבי כל דבר שמציעים לה כדי לצאת מהדיכאון. היא ניסתה ללכת לפסיכולוגית ,אבל לא הצליחה להיפתח ולכן היא שוקלת להפסיק -היא מרגישה זה לא עוזר לה בכלל. מה צריך לעשות? אנחנו (משפחתה) אובדים עצות... האם נכון ללחוץ עליה יותר חזק שתעשה משהו: כגון פעילויות שיצויאו אותה אולי מהמצב (היא רוב הזמן מסרבת לכל הצעה מאיתנו-בטענות טיפשיות ותינוקיות. אשמח מאוד לעצה! תודה מראש

05/01/2007 | 12:00 | מאת: דו?רו?ן

בהחלט פעילות יכולה לעזור כגון ספורט ללכת ללמוד להתנדב וכו' , אבל כנראה שקשה לה "להתניע" שווה לבדוק טיפול תרופתי אפילו דרך רופא המשפחה , הכדורים יכולים לעזור לה לצאת מהמצב , כדורים ממשפחת הSSRI כגון פרוזק וכו' .

06/01/2007 | 23:28 | מאת:

לשי תודה לדורון ואכן הדבר החשוב ביותר הוא להמשיך ולדאוג לאמא, יתכן שאתה תוכל להשפיע עליה, יתכן שאבא או אחד האחים האחרים, יתכן גם שהדודים או למעשה כל אדם אחר שיש לו השפעה. כיום אמא מסכימה ללכת לטיפול פסיכולוגי ואכן זה כבר מראה על פתיחות ונכונות מסויימת. יתכן שיש מקום גם לטיפול תרופתי, כדאי לדבר עם רופא המשפחה אולי יש לו את הידע והנכונות לטיפל, כמובן שכדאי לשוחח גם עם הפסיכולוג, יתכן שהפסיכולוג עשוי לשכנע אותה להגיע לפסיכיאטר. בנוסף, כיום ישנה תרופה צמחית-טבעית נגד דיכאון הנקראת רמוטיב. אולי היא תסכים לתרופה זו. שבוע טוב דר' גיורא הידש