הודעה חדשה X
* ניתן להעלות קבצים עד 5 מגה
* ניתן להעלות קבצי תמונה, סרטון או PDF בלבד
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לדוא"ל שלי.
בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

תודה!
הודעתך התקבלה וממתינה למענה המקצועי של מנהל/ת הפורום.
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.


רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

תודה!
הודעתך התקבלה .
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

הרגשה לא טובה בעקבות כדור דקינט

דיון מתוך פורום פסיכיאטריה

הודעה/מחבר תאריך ושעה
  • הרגשה לא טובה בעקבות כדור דקינט
    מחבר: איילה
    תאריך: 03/12/2006
    שעה: 23:52
    שלום
    נתנו לי כדור דקינט כנגד תופעות לוואי של ריספרדל. אחרי שהתחלתי לקחת את הדקינט הרגשתי פתאום הרגשה לא טובה, כאילו שאני מרחפת ומנותקת מהמציאות, הרגשה שאני עומדת להשתגע ופחדתי לצעוק לפני אנשים ברחוב. חשבתי שמדברים עליי.
    הפסקתי לקחת את הדקינט וההרגשה הטובה חזרה. מאז אני לא לוקחת אותו.

    לפני שלקחתי את הכדור המצב שלי היה יציב.

    אני רוצה לדעת על מה משפיע הדקינט, ומה הקשר לתופעה הזו שקרתה לי?
    • RE: הרגשה לא טובה בעקבות כדור דקינט
      מחבר: מיכל
      תאריך: 04/12/2006
      שעה: 10:55
      שלום לך,

      דקינט היא למניעת תופעות לוואי של תרופות נוגדות פסיכוזה. (ניתן לקרוא בהרחבה על התרופה באתר אינפומד).

    • RE: הרגשה לא טובה בעקבות כדור דקינט
      מחבר: דור
      תאריך: 04/12/2006
      שעה: 15:09
      דקינט היא תרופה אנטיכולינרגית לטיפול בתסמינים אקסטרא-פירמידליים של תרופות אנטיפסיכוטיות. התופעות שרשמת אינן אופייניות לה. בכל מקרה, עם ריספרדל בד"כ אין צורך בדקינט (תרופה אטיפית). אם בכל זאת נוצר צורך כזה, צריך לשקול תרופה פחות פוטנטית, כמו סרוקוול או זיפרקסה. כלומר, במקום להוסיף תרופות נגד תופעות לוואי עדיף להחליף את התרופה שיוצרת את תופעות הלוואי.
      • RE: הרגשה לא טובה בעקבות כדור דקינט
        מחבר: דר' גיורא הידש
        תאריך: 07/12/2006
        שעה: 00:50
        לאיילה

        כפי שנכתב הדקינט ניתן כנגד תופעות לוואי של התכווצויות שרירים או קישיון שרירים (קצת דומה לפרקינסון, אבל כאן הוא תוצאה של השמוש ברספרידל). בגלל ההשפעה האנטיכולינרגית יתכנו תופעות של בילבול והרגשה מוזרה כפי שתיארת. אפשר לנסות במקום דקינט ארטן או להפחית לחצי כדור, אבל גם לארטן עלולות להיות תופעות דומות.

        כל טוב

        דר' גיורא הידש
דר' גיורא הידש

דר' גיורא הידש (מנהל הפורום)

מנהל פורום פסיכיאטריה

רוצה להתייעץ? המומחים שלנו עונים על שאלות הגולשים בפורום פורום פסיכיאטריה

עבור לפורום >>