בדיקה פסיכיאטרית.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/06/2006 | 12:36 | מאת: אלכס

שלום רב, השאלה היא לגבי מצבה של אמא שלי ( בת 57 ) : היא היתה מאושפזת כחצי שנה בגלל בעיות בבטן,לאחר מכן קרה אירוע מוחי, אשר בעקבותיו לתקופה קצרה היא הפסיקה לתפקד/לזהות אנשים/עיבדה זיכרון.. עכשיו היא בבית, רוב הפונקציאונליות חזרה. היא מזהה אנשים, מתפקדת פיזית, ונזכרת בהרבה דברים (לא הכל) , הבעיה היא שפיזית עדיין יש לה מספר בעיות שמונעות ממנה להיות עצמאית. ובגלל כל התקופה הזאת , היא נמצאת בדיכאון תמידי,פחד להשאר לבד, יכולה להיכנס למצבי בכי ללא סיבה ממשית וכדומה. מנהל שיקום בבית חולים שבו היתה מאושפזת המליץ להראות אותה לפסיכיאטר. לפי מה שראיתי , אין רופאים פסיכיאטרים בקופת חולים לאומית . מה האפשרויות שלי ? האים מישהו מכיר רופה טוב שעובד עם קופ"ח לאומית ? או האם מותר לה להשתמש בתרופות כגון : רסיטל/ציפרומיל/כדומה ? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
18/06/2006 | 00:26 | מאת:

לאלכס דיכאון שכיח אחרי אירוע מוחי ובמיוחד אחרי אירוע בצד ימין. לפי זכרוני ישנם פסיכיאטרים בלאומית, אבל אם אין תמיד אפשר לפנות למרפאה פסיכיאטרית הקרובה לאזור מגוריך, מומלץ למרפאה בבית חולים כללי. שבוע טוב דר' גיורא הידש

18/06/2006 | 18:04 | מאת: דור

קופ"ח לאומית פיטרו את כל הפסיכיאטרים שלהם והשירות לא ניתן על ידם. אתה יכול לפנות לפסיכיאטר שהוא מנהל מחלקה ושמופיע בהסדר הביטוחי ולקבל החזר של 80% אך לא יותר מ- 550 ש"ח, עבור כל ביקור, עד 3 בשנה. אפשרות אחרת- לפנות למרפאה פסיכיאטרית של משרד הבריאות, ללא תשלום. המרפאה יכולה להיות ממוקמת בקהילה, או בסמוך לבי"ח כללי, או בסמוך לבי"ח פסיכיאטרי. תלוי באיזור המגורים.