סרוקסט והפסקת טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/04/2002 | 17:13 | מאת: רונית

לד"ר שלום אני בחורה בת 19 שסובלת שנים מחרדות , היו תקופות שהייתי במצבי התקף פאניקה ובחרדות קשות ,עכשיו אני מרגישה יותר טוב ופחות חרדה רק מה שמציק לי זה שאני חשה בפעימות מוקדמות ואני הלכתי לברור קרדיולוגי וכל הבדיקות תקינות , אני הולכת לברור נוסף בקרוב . כולם אומרים לי שזאת בעיה פסיכוסומטית בגלל שאני הייתי בחרדה שמה יש לי מחלת לב ושאני הולכת למות מדום לב , בגלל כל מיני מקרים של מוות פתאומי אצל צעירים. אני כבר נוטלת סרוקסט כ-3 שנים , כרגע אני לוקחת כדור אחד כל 4 ימים פעם זה היה 2 כדורים ביום ,אחר כך ירדתי לכדור אחד ביום וכ"ו וכ"ו ברצוני להפסיק את הטיפול בסרוקסט אבל אני פוחדת שאם אני אפסיק אז החרדות יחזרו לי ומצד שני אני גם לא רוצה להמשיך כי 3 שנים זה המון זמן כבר ואני שונאת לקחת כדורים כי זה לא בדיוק בריא נ.ב : כבר שנה שאני לא בטיפול פסיכיאטרי כך שאני לוקחת את הכדורים מאישור של רופא המשפחה מה דעתך ד"ר? מה עלי לעשות? תודה

16/04/2002 | 23:21 | מאת: שגית

אוי, אני ממש מבינה אותך. פשוט אותו סיפור כמוני. גם הפעימות המוקדמות והחרדות ! אני לקחתי סרוקסט לזמן ממש קצר יחסית כ- 4 חודשים. הפסקתי והכל בסדר כבר שנתיים. אז אל תפחדי. את לוקחת כדור ב- 4 ימים שזה ממש מעט. הרופא שלי אמר שאידיאלי לקחת תקופה ארוכה ושאז הסיכוי שהחרדות יחזרו נמוך יותר. אני חיה עם פעימות מוקדמות המון שנים. קשה להתרגל לזה. יש תקופות שזה ממש על הפנים. בלי שאת רוצה זה מכניס אותך לחרדה. וזה קשה - ואף אחד לא מבין אותך. מוכר לך? אותי זה ממש הורס. בואי נקווה לטוב. לתקופות עם פחות "קפיצות" וחרדות. שימי לב אם זה בא בעונות מסויימות יותר או לפני מחזור. אצלי יש לזה חוקיות מסויימת. חזקי ואמצי תראי שגם בלי הסרוקסט תסתדרי. מקסימום.... חזרה לסרוקסט.

18/04/2002 | 16:33 | מאת: לימור

היי שגית קודם כל תודה על זה שרשמת לי , ואני ממש בהלם ממה שכתבת לי כי למעשה שתינו סובלות מאותו סיפור , אשמח לשוחח איתך במקדום יותר נוח אם את רוצה תתני לי את כתובת האי מייל שלך שלי הוא : [email protected] או שאם יש לך את אחד מהתוכנות הללו "איי סי קיו או "אודיגו" שמח לדבר איתך גם שם כשזה יותר נוח תודה ותרגישי טוב!

06/04/2005 | 00:03 | מאת: D

אתן לא היחידות... גם אני אותם תחושות של דפיקות לב - ולא מריצה, סתם ככה פתאום ואולי זה לא באמת כך..אולי זו רק תחושה , התרוצצות מבדיקה לבדיקה ו... הכל בסדר ח-ר-ד-ו-ת !!! אני כרגע מתחילה טיפול של סרוקסט... מקווה שיהיה טוב (-: