אופי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/07/2002 | 19:19 | מאת: עופר

רציתי לדעת אם אפשר לשנות לטובה אופי של בן-אדם ע"י טיפול כלשהו?

02/07/2002 | 20:32 | מאת: שירה

לעופר השאלה שאתה שואל היא קשה מאוד. קודם כל מה זה אופי טוב? ומי יקבע אופי טוב מהו? אני לא חושבת שטיפול תפקידו לשנות אופי כי אני לא מאמינה שזה אפשרי. מה שטיפול יכול לעשות זה לשפר אופי קיים ושוב הכוונה היא שבנאדם שהוא חסר ביטחון לדוגמה אז להעלות לו את הביטחון. אופי הוא לא דבר שקוים במקולת או שלוחצים על כפתור והוא מתחלף.

02/07/2002 | 22:33 | מאת: ליאור

קודם כל המינוח המדוייק הוא אישיות ולא אופי. מבחינה כימית אי אפשר לשנות אישיות ולכן הסוגיה לא שייכת לפסיכיאטריה אלא לפסיכולוגיה קלינית. הפסיכיאטריה נכון לשנת 2002 היא 100% כימיה+ביולוגיה ו-0% פסיכולוגיה. פסיכיאטרים לא לומדים פסיכולוגיה וזה טעות (די נפוצה) לחשוב שהם מבינים בתחום וגם אם יש להם הכשרה כלשהי בפסיכותרפיה זה עדיין רחוק מלהפוך אותם למטפלים נפשיים. לדעתי אפשר לשנות אם הבנאדם רוצה להשתנות באמצעות טיפול באורינטאציה דינמית. תפנה את השאלה שלך לפורום פסיכולוגיה קלינית שם תוכל להיענות בצורה יותר טובה.

04/07/2002 | 19:14 | מאת: גיא

ליאור שלום, אני משתתף פעיל בפורום זה מזה זמן, אני הבחנתי בכך שתשובתך משקפות בקיאות רבה משל חולה ממוצע בתחום. האם אפשר לשאול מהו הרקע המקצועי שלך? או האם אתה חולה במחלה פסיכיאטרית זו או אחרת. בתודה, גיא