אנפראניל
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
אני סובלת מהפרעה כפייתית ומקבלת אנפראניל לאחר שימוש לא ארוך במיוחד התחילו לי עצירויות שתן והופנתי לבדיקות דם כרגע אני בהפסקה מהאנפרניל עד שהפסיכיאטרית שלי תראה את התוצאות אבל אשמח אם תוכל לענות לבנתיים מה המשמעות של ALKP-גבוהה (ALKALINE PHOSPHATASE- 127.6)
לסתיו שלום, כנראה מדובר על תופעות לוואי של האנפרניל. עצירת שתן נדירה אבל קיימת כתוצאה משימוש באנפרניל. אלקלין פוספטז הוא אנזים של הכבד ורמתו עולה כאשר יש פגיעה בכבד. יתכן מאוד שהפגיעה בכבד מינימלית והיא מאנפרניל. עם הפסקת האנפרניל הכבד "יתקן" את עצמו והאלקלין פוספטז יחזור לערך התקין. אלקלין פוספטז מעיד על פגיעה בכבד אבל אינו מציין איזו פגיעה. כלומר מחלות כבד רבות ושונות יכולות לגרום לעליה. דרך אגב גם אבנים במרה. כלומר יתכן ותצטרכי לעבור בירור של הכבד ללא קשר עם האנפרניל. כלומר, אין קשר בין האנפרניל והכבד. לדעתי אפשרות זו קיימת אבל היא פחות סבירה. תמשיכי במעקב אצל הרופאים. שיהיה רק טוב דר' גיורא הידש
ורק כדאי שתדעי ותיידעי גם את הרופא המטפל, שישנן היום תרופות שאינן פוגעות בכבד וללא תופעות הלוואי הללו, אז אני באמת לא מצליחה להבין את הרופאים שממשיכים להשתמש בתרופות ישנות אלה. למעט משמרנות אין איך להסביר זאת. את ההיצמדות הזאת לעבר, לתרופות שגין כשלושים או ארבעים שנה אם אינני טועה. אבל לעודד אותך גםאצלי אובחנו בעבר הפרעות קלות בכבד ולאחר שהפסקתי עם התרופה העניין אכן תוקן כפי שכתב לך דר הידש היקר.
אם תוכל להתייחס בכל זאת.