בעיה
דיון מתוך פורום פסיכיאטריה
יש לי חבר שהוא לומד איתי בכיתה ויש לו עכשיו פרופיל 64 נפשי או אם סעיף נפשי תאמת לא יודע אך זה הולך ! לא מזמן הוא עבר טסט פסיכודיאוגנוזי או אך שזה לא יהיה (אני מצטט אותו "הראו לי 10 קרטונים ועליהם איזה כתמים מוזרים שחורים אדומים ירוקים נו כמו בבית הסוהר או שאם אתה זוכר היה קטע מסרט ארמגדון שהחרמן ישב מול פסיכולוג והוא הרה לו את זה וחרמן אמרזה שדיים של אישה... וכו'" יענו בודקים את פסיכולוגיה שלך או שרוצים להכיר יותר טוב אותך לפחות ככה הוא תאר לי את הטסט הזה, אני אישית הבנתי מזה היה! הוא עבר את הטסט הזה על מנת שאוכל לעלות את הפרופיל כדי שהוא אוכל ללכת בשרות קרבי לפחות ככה הוא מבין כי הוא בקש והתעקש שיעלו את הפרופיל, לי נראה משהו מוזר פה... עכשיו עבר כבר משהו כמו חודשיים מהטסט עצמו ואין עדיין תשובה הוא מתקשר כמעט כל שבועיים לבדוק אם יש תשובה או לא וכמובן נכנס לקיוסק מידע האישי שלו כמעט כל יום עכשיו הוא התקשר לא מזמן ואיזה פקידה חכמה כמו שאתם יודעים שיובות שם... אמרה לו ככה וככה שהתשובה תיהיה רק בסביבות יוני ועד אז תחכה אנשים בן אדם כבר מיואש מאי ידע הזה למישהו היה משהו כזה אם כן מה הם עשו? אך זה עובד? אך זה הסתדר ? כל מידע התקבל בברכה!!! ???
שלום, כנראה בצעו את המבחן הפסיכולוגי הנקרא רורשך. כמו שבדיקות מעבדה הן כלי עזר לרופא הפנימי כך בדיקות פסיכולוגיות הן כלי עזר לפסיכיאטר. מבחן רורשך הוא מבחן קלאסי ומקובל ויתכן מאוד שגם בסרט הראו אותו. המבחן הוא די ארוך וגם הפענוח של המבחן והמסקנות לוקחות זמן, רק שאיני מבין למה כל כך הרבה חודשים? אני מניח שהפסיכיאטר קבע שישנה בעיה רגשית ולכן הפרופיל 64 ושחברך לא יהיה בשירות קרבי. כדי שיהיה בטחון בהעלאת הפרופיל בקשו בדיקות נוספות כמו מבחן רורשך. אני מאוד שמח שבודקים את החבר ולא נותנים תשובה קלה ופשוטה. את מי יאשימו אם הוא ילך לשירות קרבי וחס וחלילה יקרה לו משהו, או שתתפרץ מחלה נפשית חמורה? כך שטוב שבודקים אבל חבל שהתשובה מתקבלת כל כך מאוחר. כל טוב דר' גיורא הידש
קודם כל תארשה לי להגיד לך באמת תודה רבה על התשובה מקצועית ומספקת! חבר שלי הוא לא סתם קבל 64 נפשי או אם סעיף נפשי עד פעם אני אומר אני לא יודע אך זה הולך, פשוט הוא ביישן וקצת פרונייד זה מה שאני רואה! עכשיו הבעיה היא קצת פרסונלית הוא עכשיו נכנס למן פרונויה כזאות והוא מתחיל סלח לי על הביטוי כמובן , לטחון לי על זה שאם לא נותנים לו תשובה כל כך הרבה זמן אז הם לא רוצים לגייס אותו והוא ממש חושש שלא יגייסו אותו יש בזה אמת או שסתם ממציא כלומר לפחות לדעתי, זה מן תגובת שרשרת כזאות -עשה טסט לא עבר - או - שלא הגיעה עדיין התשובה והאי ידע הזה הורג אותו מנטלית ?