אם כדי לחשוב על ילדים?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/06/2002 | 20:09 | מאת: lurie

אני הייתי מאושפזת פעמיים בב"ח לחולי נפש.אבל עכשיו אני נמצא בתקופת יחסים עם בחור שהוא גם חולה נפש ועובד במפעל שיקומי.אנו גרים ביחד כבר כערבה שנים ועדיין אין לי ילדים .הרופאים בדקו אותי והכל תקין גם אצלי גם אצלו.אבל בכל זאת אינני מצליחה להביא ילדים.אינני מבינה למה ? כל נסיותנו נכשלו.רופא פסיכיאטר אומר שזה יכול להיות השפעת תרופות ? חוץ מזה יש במפעל בחורה שכבר יש לה ילדים,אבל עובדים סוציאלים דרך בית המשפט לקחו אותם ממנה.אני חושבת שזה לא הוגן!אבל אחרי כל זה עומדת שעלה האם כדי בכלל להביא ילדים?בדרך זאת או אחרת יקחו אותם או יעשו הכל כדי להפטר מהילד,כך לפחות אמרו לי בשיחה עם רופא המטפל.הוא אמר לי שבמקרה ההראיון ישימו אותי במחלקה סגורה לטיפול? אבל דרך הב"ח יפטרו מהילד בלי הסקמתי ? סליחה על עברית ,אני לא טובה בו,כי שפת האם שלי רוסית.

18/06/2002 | 20:41 | מאת: לילית

השאלה שאת מעלה היא באמת קשה, אני חושבת שאת התשובה רק את יכולה לתת, ואולי הדבר הנכון לעשות הוא לקבל החלטה משותפת שלך, של בן הזוג שלך ושל הצוות המטפל בכם. גם אני נמצאת בשלב של הקמת משפחה וזו אחריות גדולה שכדאי (לדעתי) לערב בה את כל הנוגעים בדבר, כלומר, בני הזוג, המשפחה המורחבת והצוות המטפל. שיהיה בהצלחה

19/06/2002 | 00:36 | מאת: ליאור

lurie כתב/ה: >אבל אחרי כל זה > עומדת שעלה האם כדי בכלל להביא ילדים?בדרך זאת או אחרת יקחו אותם > או יעשו הכל כדי להפטר מהילד,כך לפחות אמרו לי בשיחה עם רופא > המטפל.הוא אמר לי שבמקרה ההראיון ישימו אותי במחלקה סגורה לטיפול? > אבל דרך הב"ח יפטרו מהילד בלי הסקמתי ? תגובתי: אם זאת התשובה של הצוות המטפל אז מה שנשאר לך זה לקבל ייעוץ משפטי. כעיקרון מותר לך להתגונן באמצעים משפטיים אם מנסים למנוע ממך להוליד ילדים או לגדל אותם לאחר לידתם. לא ברור כיצד התרופות קשורות לעניין- תרופות פסיכיאטריות לא אמורות לפגוע בפוריות.