בין מחלה להפרעה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/06/2002 | 20:46 | מאת: ענת

מהם הקריטריונים המבדילים בין מחלה להפרעה? מדוע דכאון מוגדר כמחלה ואילו חרדה "רק" כהפרעה?

14/06/2002 | 02:43 | מאת: לין

מבירורים רבים והסבר משני פסיכיאטרים, הבנתי שלאדם יש או מחלת נפשף או שיש לו הפרעה. אדם אחד מ-10,000 איש יהיה גם חולה וגם מופרע. איפה עובר הקו ? - הרי רוב האוכלוסייה מופרעת בצורה זו או אחרת. אבל כשמשהו ממש מפריע לתפקוד היומיומי - הוא מוגדר כהפרעה. כשמשהו הוא פסיכוטי - הוא מוגדר כמחלה. דיכאון היא הפרעה שמתפתחת לעיתים למחלת נפשץ למשל אנורקסיה היא סוג של דיכאון שמושלך על אוכל, (אצל אחר הוא יושלך על הימורים/סמים) אך דיכאון קריטי שיכול להוביל למוות. מה שנקרא - דיכאון קליני. מומלץ לקרוא את הספר-חשיכה נראית של וויליאם סטיירון בהוצאת ידיעות-אחרונות. משם תביני הכול יותר טוב.

14/06/2002 | 17:31 | מאת: ליאור

היי ענת בפסיכיאטריה הכל מסווג תחת "הפרעות", דהיינו "מחלות" לא נמצאות בכלל בלקסיקון הרישמי של אנשי המקצוע. כמובן שיש הבחנה בין דרגות חומרה שונות של הפרעות. סכיזופרניה, מניה- דפרסיה ודיכאון פסיכוטי נמצאים בדרגת החומרה הגבוהה ביותר. הפרעות חרדה הן בד"כ בדרגת חומרה קלה או בינונית ונראה גם שבהן יותר קל לטפל לעומת הפרעות אחרות.