ילדו של בעלי "מועמד" להיות מטופל ברטלין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/06/2002 | 22:00 | מאת: דינה

בנו של בעלי מנישואיו הקודמים נמצא בגן טיפולי והבנתי שהומלץ שיטופל ברטלין. אין אבחון ודאי לסוג הליקוי או ההפרעה. אני בהריון, ואני תוהה מדוע ישנן הפרעות או ליקויי למידה בילדים, האם זה תורשתי? האם אוכל לעשות דבר מה כדי למנוע? ובכלל, אלו שאלות עלי לשאול כדי לדעת ואת מי? האם ישנם מאמרים בנושא, ספר וכד'? אשמח לכל מידע שיפרה / ירגיע אותי. תודה.

11/06/2002 | 16:55 | מאת: ליאת

קודם כל תירגעי כי ממש אין לך ממה לחשוש. אם הילד מטופל בריטלין זה אומר שלילד שלך יהיו גם בעיות? לא ולא. הבעיה היא לאו דווקא תורשתית אלא סביבתית. את בעצמך אומרת שהוריו גרושים, אביו נשוי לאישה אחרת והשד יודע באיזו דרך הוא מחונך. יתכן והוא קורבן של נסיבות. ייתכן שאימו אישה היסטרית ומלחיצה את ילדיה. עדיך שתתרכזי בדרכים להרגיע את עצמך ואת העובר כדי שדברים מהסוג הזה לא יטרידו אותך. באמת אין סיבה. דרך אגב, בד"כ ילדים שמטופלים בריטלין הם אינטיליגנטים יותר מאחרים. מזל טוב, ליאת

12/06/2002 | 20:08 | מאת: לילית

ליאת, הדבר הכי חשוב והכי מטריד שקראתי הבודעה שלך זה שלא נעשה לילד אבחון ולא ידוע בדיוק מהי ההפרעה שממנה הוא סובל. לדעתי הכי חשוב זה ללכת למומחה נוירו-פסיכולוג, אשר יערוך אבחון מעמיק ומקיף, ורק כשתהיה תשובה חד משמעית וברורה שתספק אותכם כהורים, אפשר לחשוב על טיפול תרופתי. דרך אגב הטיפול בריתלין למרות הסטיגמות הלא מוצדקות שיש לו הוא טיפול מצויין, כאשר הוא הטיפול המתאים הוא יכול לעזור לילד להתגבר על מכשולים רבים ולמצות את הפוטנציאל שלו, לפרוח ולהצליח. לגבי הילד שבדרך, (מזל טוב (-: ) יש השפעה תורשתית בתחום של הפרעות התנהגות אצל ילדים, אבל זה לא אומר שילדך יסבול מהפרעה כלשהי, עוד מוקדם לדעת, בכל מקרה מדובר רק ב- 50 % מהמטען הגנטי של התינוק. חוצמזה אין לדעת מה ילד יום. אני יכולה להפנות אותך למאמרים באנגלית אם זה מענין אותך, אבל. לדעתי כרגע את צריכה להתרכז בלתמוך בבעלך ובילדך (החורג) ולשמור על עצמך ועל עוברך. בהצלחה