סרוקסט ואלכוהול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/06/2002 | 13:45 | מאת: לין

שלום :-) יש מישהו שיכול לתרום לי ידע בנושא של ערבוב סרוקסט עם אלכוהול ? אני מעוניינת לדעת דעה של משתמש בתרופה ולא של רופא. מהן תופעות הלוואי של 'ערבוב' כזה ? באיזה תופעות לוואי נתקלתם חוץ מעניין האלכוהול ? אשמח לכל ידע בנושא, תודה

09/06/2002 | 14:58 | מאת: ליאת

בתור אחת שמשתמשת בתרופה אני יודעת שאלכוהול פשוט נוגד את הפעולה שהסרוקסט אמור לעשות. סרוקסט מעביר דכאון וחרדה ואלכוהול פשוט לא מאפשר לתרופה לפעול. פעם בכמה חודשים אפשר לשתות איזו כוסית יין או בירה אבל לא על בסיס קבוע.

09/06/2002 | 23:33 | מאת: לין

ליאת, את שותה אלכוהול מידי פעם ? אם כן מה זה עושה לך ? פיזית ?

11/06/2002 | 18:45 | מאת: ליאור

אין שום התנגשות בין אלכוהול לבין SSRI . חברות התרופות לא ממליצות על שילוב כזה אבל גם אם תשלבי מקסימום האלכוהול ירדים אותך, זה הכל. בתרופות ממשפחת בנזודיאזפינים כמו ווליום יש סכנה ולעיתים זה יכול להסתיים במוות. אבל SSRI כמו סרוקסט הן תרופות "בטוחות", הן נחשבות ליקרות בדיוק בגלל הסיבה הזאת- שעירבוב שלהן עם חומרים אחרים בד"כ לא מזיק. כללית האלכוהול לא טוב לדיכאון אבל הרבה אנשים בורחים לאלכוהול בגלל הדיכאון ושילובים כאלה או אחרים הן עניין מאד נפוץ גם אם הוא לא מומלץ באופן רשמי.

12/06/2002 | 23:24 | מאת: לין

שלום רב ! דבר ראשון-תודה על המידע, נראה שחקרת בעניין. אני קוראת את התגובה שלך היום, אחרי ששתיתי פעם ראשונה אלכוהול עם הסרוקסט. וכמו שאמרת - חזרתי הבייתה והלכתי לישון לכמה שעות (לא רגיל אצלי לישון בשעות האלה). אני מרגישה טוב. בכל אופן אני לא דיכאונית (ההפך). יש לי התקפות פאניקה חזקות. הרבה תודה ליאור