שלןם ,ד"ר הידש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/08/2004 | 00:42 | מאת: אמא מודאגת

בתי נשואה ומתכננת להיכנס להיריון,היא נוטלת זיפרקסה בקביעות,זה שנים, למחלתה, אנחנו יודעים שאסור ליטול תרופה זו בהריון,בתי ניסתה בעבר לשנות את סוגי הכדורים, ולהחליפם באחרים ומשפחות הכדורים,בהמלצת הרופאים ,אך ללא הועיל,כלומר חלה החמרה במצבה,הכדורים המוחלפים לא השפיעו לטובה,לא הועילו, רק לתרופה ,זיפרקסה,יש השפעה טובה עליה, אני רוצה לציין שבעבר הרחוק ,היא נטלה ,סטלזין ,תרופה מהדור היישן, מה עלינו לעשות? תודה ,ד"ר,

30/08/2004 | 01:14 | מאת:

לאמא איני בטוח שהאינפורמציה שזיפרקסה עלולה לגרום לנזק בהריון מדוייקת. כדאי לבדוק במרכז הטרטולוגי בהדסה, הם הכי מעודכנים. נכון שהתרופות מהדור החדש לא נבדקו מספיק אבל איני חושב שישנה אינפורמציה או דיווח על מקרים בהם נגרם נזק עם זיפרקסה בהריון. אלו שתי תשובות שונות. בהחלט אפשר לעבור לתרופות של הדור הישן, קצת קשה להשיג את הסטלזין (תרופה מצויינת), אפשר לנסות את הפרפנן או הלידול או הקלופיקסול שהן קצת דומות. דר' גיורא הידש