לדני, גיא ושירה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/06/2002 | 15:15 | מאת: בחורה

נפגשתי עם הפסיכאיטר היום. כפי ששיערתי, קיבלתי טיפול תרופתי למשך שנה - סרוקסט. אני קצת מפוחדת מתופעות הלוואי אבל כנראה שאין ברירה, אדם צריך לפעמים לקחת את עצמו בידיים. האם סרוקסט למשך שנה עשוי להזיק? האם השבועיים הראשונים של הטיפול אכן קשים? אשמח לכל טיפ. תודה לכם.

07/06/2002 | 16:01 | מאת: גיא

הי בחורה, אני שמח שעזרת אומץ והתחלת להתחיל בטיפול זה הצעד החשוב והקשה ביותר אח"כ צריך להיות רק יותר טוב. לשאלתך אני אספק את נקודת מבטי ונסיוני שצברתי עד כה,אני האמת בשלב התחלתי בטיפול בתרופה דומה ביותר לשלך (פקסט) ועד כה אין תופעות לוואי בכלל למעט קשיי שפיכה (אצלך סביר להניח זה לא יהיה ....) :) ,בצד החיובי אני נרדם ממש ממש טוב ואין לי מחשבות שליליות לפני השינה ,לגבי הדכאון אני טרם התחלתי להרגיש את ההשפעה אך ידוע לי כי בשבעות הקרובים (שבוע 3-6 לטיפול) אני אמור להרגיש הקלה בחלק הדיכאוני של המחלה. כאמור, זוהי נקודת מבטי,אני בטוח ששאר החברים כאן יעזרו ויתרמו מינסיונם ויענו לך על השאלות של אחרי השבועיים הראשונים ואולי אפילו בשנים הקרובותשל טיפולך. כל הכבוד ובהצלחה על תחילת הטיפול גיא

07/06/2002 | 19:43 | מאת: בחורה

תודה גיא. אתה ממש חמוד.

08/06/2002 | 08:35 | מאת: דני

היי בחורה אני מאחל לך הצלחה. אני צורך בזודיאזפינים כך שהנסיון שלי לא ממש רלוונטי עבורך. יחד עם זאת שתי הערות: 1.לצד ההרס שנטילת התרופה גרמה לי היא גם אישפרה לי לבטא יכולות שהיו חבויות אצלי בגלל החרדה הכרונית ממנה סבלתי בעבר. ניתן לומר שאישת מאוד התקדמתי במישורים שונים אודות נטילת תרופה. 2.הנקודה הכואבת היתה ירידה בדחף המיני. אבל משמעניין שעם שזמן המצב השתפר גם בעניין הזה . כלומר בסך הכל איני מצטער שקיבלתי את הטיפול התרופתי הזה. אני פשוט כועס על הרופאים שלא הזהירו אותי כהלכה לגבי תופעת הלוואי והפוטנציאל ההתמכרות של התרופה. המון בריאות והרגשה טובה דני

08/06/2002 | 08:55 | מאת: בחורה

יש לי בעיה גדולה עם עניין החשק המיני. אני חיה עם מישהו מאוד ייצרי וירידה בתשוקה תעורר בעיות. בכל זאת נטלתי אותה אתמול בפעם הראשונה (חצי כדור למשך חמישה ימים ואז אחד ליום למשך שנה). ממש חיכיתי שיקרה משהו אתמול (אולי שאהפוך לאלימה?) אבל כמובן כלום לא קרה ויש לי תחושה שכבר היה בי משהו יותר רגוע. נשמע לכם הגיוני? בכל מקרה, שירה ואני כנראה סובלות מאותם סימפטומים. חרדות קלות ללא דיכאון. אני מאוד רזה ומחכה שהתיאבון כבר יבוא כדי שאחזור לעצמי (לא הייתי כ"כ רזה אף פעם). אפשר לשאול בני כמה אתם?

08/06/2002 | 19:29 | מאת: שירה

היי בחורה, אל תדאגי, לא תהפכי לאלימה ולא לאשה מכה:-))). הכתבה שפורסמה שמעריב - צריך להתיחס אליה בערבון מוגבל. את התרופה הזו נותנים גם לאנשים מלאי כעסים ותוקפניים במיוחד מכיוון שיש לה השפעה טובה ומרגיעה. לא לכל אחד יש תופעות לואי והלואי ואת תהיי בין אילו שרק מושפעים לטובה מהתרופה. תחשבי חיובי. אני מאחלת לך שיהיה לך תיאבון כמו שלי, כי בשבילך זה טוב. אני שמנתי אבל משתדלת לרזות בחזרה.