סובוטקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/08/2004 | 16:02 | מאת: ניצן

מדוע משרד הבריאות אינו מאפשר לקנות באופן ישיר סובוטקס? ומה הסיכונים שיש לכדור במידה ויש?

10/08/2004 | 01:47 | מאת:

לניצן איני מכיר את הכדור שציינת. בדרך כלל משרד הבריאות אינו אוסר על יבוא לארץ של תרופה מוכרת בחו"ל. הסיבה בדרך כלל היא שאף יבואן לא ביקש להביא את הכדור ולא ביקש אשור שמוש בארץ. משרד הבריאות עונה רק לבקשות המופנות אליו ואינו יוזם אישורים של תרופות הקיימות בחו"ל. כך שאם תרופה אינה מאושרת לשמוש בארץ, בדרך כלל הסיבה היא שאף אחד לא ביקש את האשור.... שיהיה רק טוב דר' גיורא הידש

10/08/2004 | 15:26 | מאת: דור

הכדור ניתן במרפאות של משרד הבריאות שעוסקות בטיפול באנשים שמכורים לאופייטים. כמו שמתאדון ניתן רק שם כך גם הסובוטקס. ייתכן שבעתיד גם רופאי משפחה יהיו רשאים לרשום מתאדון וסובוטקס אבל בינתיים זה לא המצב. הנושא של התמכרויות, פסיכיאטריה וגריאטריה בכלל לא נמצא בסל הבריאות ובקופות החולים לא מטפלים בהתמכרויות. עניין נוסף הוא הטיפול הפסיכו-סוציאלי שחשוב הרבה יותר מתחליף הסם (מתאדון או סובוטקס) וזה יכול להינתן רק במרפאות הנ"ל. אם יעבירו את הפסיכיאטריה לקופות החולים אז רופאי משפחה יוכלו לרשום את התרופות הנ"ל. קופות החולים יעדיפו לספק את התרופות (תחליפי הסם) ללא טיפול פסיכו-סוציאלי שנחשב מאד יקר וגוזל הרבה משאבים.