לסיכום-סרוקט ,פאקסט ודומיו-כדאי או לא

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

03/06/2002 | 09:58 | מאת: גיא

אני התחלתי ליטול מזה שבועיים את התרופה, עד כה ההשפעה ניכרת בעיקר בעזרה להרדם וניטרול המחשבות השלייות לפני השינה. עדיין נשאר הצורך בטיפול בדכאון ובחרדות., לאחר הדברים שקראתי כאן בפורם אני מבין כי לא כולם ממליצים בחום..... מה כדאי לעשות בשורה התחתונה להמשיך או להפסיק כעת שאין תסמיני גמילה כביכול? אודה מאד על מתן עזרה בתשובה ! גיא

03/06/2002 | 10:28 | מאת: ליהי

לא יודעת איך זה להשתמש בסרוקסאט. אני משתמשת באפקסור ( תרופה נוגדת חרדות וגם לטיפול בדיכאון), עקב התקפי חרדה שהיו לי. מרוצה עד לב השמיים וממליצה בחום לכל מי שסובל - להפסיק עם הדיעות הקדומות והמפגרות ויאללה לעשות את החיים יותר קלים. מה רע בזה? אני במקצועי צוות רפואי וחקרתי טוב טוב את הנושא. אני יודעת שיש חילוקי דיעות לגבי הסרוקסאט ולכן קטונתי ואני לא אצטרף לוויכוח. אבל בתור אחת שהתלבטה שנתיים אם לקחת או לא לקחת, אחרי שניסיתי הכל כמעט- כושר וטאי צ'י וטיפול פסיכולוגי וה...כל........ ניסיתי לבד עד שאמרתי לעצמי זה לא הולך ומספיק. וככה יום בהיר אחד החלטתי שדי! נמאס לי לחיות ככה בחרדה ובלחץ ובא לי לחיות חיים יותר רגועים. תפסתי אומץ ואני שמחה שכך. היום אני רגועה יותר, מסופקת יותר ואין לי שום בעייה עם לקיחת הכדור. ממליצה לכל מי שסובל מדיכאון או כל הפרעה אחרת שמשבשת לו את החיים. מה שכן, אני מציעה לבדוק טוב טוב את הפסיכיאטר שהולכים אליו כי יש חארות כמו בכל דבר בחיים וצריך להיזהר. לברר וללכת למישהו שהמליצו עליו.

04/06/2002 | 08:09 | מאת: שירה

גם אני כמוך ניסיתי הכל לפני שפניתי לפסיכיאטר. חששתי מהסטיגמה וחשבתי שתרופות פסיכיאטריות נועדו לחולי נפש בלבד. אני מאוד מרוצה מהסרוקסאט מלבד ששמנתי. בתקופות לוחצות היו לי שני התקפי חרדה והומלץ לי להעלות את המינון, אך לא עשיתי את זה. מספיק לי שאני לוקחת כדור אחד... האם יש לך תופעות לואי מהאפקסור?

04/06/2002 | 08:04 | מאת: שירה

גיא, מנסיון ההשפעה של הסרוקסאט לטובה מורגשת רק אחרי 3 שבועות או חודש. הדכאון והחרדה יעלמו. יש לקחת לפחות 3 חדשים כדי להתאזן. אני נוטלת משך שנה והחיים שלי השתפרו ללא הכר. אין תופעות גמילה. כשרוצים להפסיק יורדים במינון לאט לאט, כמובן עם מעקב של פסיכיאטר. פשוט אם מפסיקים בבת אחת, הדכאון והחרדות יכולים לחזור. אבל זו לא תרופה ממכרת. נוצרת תלות נפשית מסוימת כי אחרי שמרגישים את ההבדל באיכות החיים עם התרופה, חוששים להפסיק כדי לא לחזור למצב הקודם. בהצלחה.

04/06/2002 | 09:15 | מאת: גיא

כל התמיכה והעדוד האמת כי רק חיזקתם את דעתי בנוגע לתרופות,וגם לחסרות במידה ויהיו כאלה,הן עדיפות על הבעיות הכי לא נעימות של דכאון מתמשך וחרדות ללא גבולות. תודה ובהצלחה , גיא

05/06/2002 | 00:40 | מאת: ליהי

מתחלקים ל: לפני שלוקחים את התרופה ( חיים בצל החרדה כמו במקרה שלי ) ואחרי שלוקחים את התרופה (חיים רגועים ומספקים - " - ) :)))