חרדה חברתית ועוד...

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/04/2002 | 13:46 | מאת: אלמוג

שלום,אני בן 17 וחצי,נולדתי פג בחודש שביעי עם נכות קלה יחסית,צליעה בשני רגליי מאז ומעולם סבלתי מחרדות כמו למשל: פחד ממחלות,פחד ממוות,פחד מכל דבר כמעט.. בכל אופן החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולפני מס' חודשים פניתי לפסיכיאטרית זו נתנה לי סרוקסט שרק החמיר את המצב והכניס אותי עוד יותר לדיכאון לאחר שהטיפול בסרוקסט לא צלח,היא נתנה לי אדרונקס,זה גם לא צלח כיום אני מטופל באפקסור וזה ממש ממש עוזר הכמות שאני לוקח היא 1 וחצי כדור בבוקר (של 75) ואחד בערב (גם כן של 75) בתחילה המינון היה ממש קטן אבל היא העלתה לי אותו,כי הרמת חרדה שלי חזקה,וזה אכן מאוד עזר אבל רק לחרדה הכללית! יש לי חרדה חברתית כשאני נמצא עם איש נוסף בחדר זה לא משנה אם זה משהו שאני מכיר או שאינני מכיר,אני אינני מסוגל לזוז מטר לבד! אני מרגיש כאילו שכובלים אותי! תחושת רעד איומה ברגליים,אני נעצר ומפסיק ללכת! ובגלל כל זה שהחרדה החברתית לא עברה,כמו שאמרתי היא החליטה להעלות לי את המינון מכדור אחד בערב ואחד בבוקר,לאחד וחצי בבוקר ואחד בערב אבל החרדה החברתית עדיין לא עברה! :-( אני נפגש עם הפסיכיטרית שלי פעם בחודש ועוד שבועיים תהיה הפגישה הבאה שאלתי אותה למה החרדה החברתית שלי לא עוברת? היא אומרת שנעלה את המינון ונחכה עוד חודש לפחות כדיי לראות אם זה עוזר וכפי שכבר ציינתי היא העלת לי את המינון לפני ... 23 ימים והחרדה החברתית עדיין לא עברה!!! :-( את התרופה באופן כללי אני לוקח כבר ... 3 וחצי חודשים אני ממש לא יודע מה לעשות האם יש לי תקווה בקשר לחרדה החברתית? בבקשה,בבקשה זה מאוד מציק לי!!! :-( האם יש עוד מה לעשות? מה אפשר? אני מיואש אנא עיזרו לי... אגב,טיפול התנהגותי אין באזור שלי,והייתי אצל המון פסיכולוגים כלום לא עזר... שאלה נוספת היא: האם ידוע שאחת מתופעות הלואי של אפקסור (הנפוצות או הלא נפוצות) היא עלייה ברמת הכולסטרול בדם? בתודה מראש

10/07/2004 | 03:18 | מאת: כוכב ים

אתה כבר בן כמעט 20 חביבי הזמן נתקע...

10/07/2004 | 08:20 | מאת: ניקול

אלמוג היקר שלום גם אני סובלת מחרדה כללית וחברתית ואני נוטלת את הציפרלקס ועדיין לא מרגישה הכי טוב, יש לי חרדה מתמדת כמעט כל היום למרות שאני לוקחת כדורים. זה רק אומר שכדורים לבד כנראה לא מספיקים ולכן חשוב שתלן לטיפול התנהגותי קוגנטיבי, חייב להיות באיזור שלך, אתה יכול ללכת דרך קופת חולים והם ייתנו לך הפנייה לבית החולים הקרוב למגורים שלך(יש את הטיפולים האלו בבתי חולים-חינם כמובן). אני שבוע הבא רק מתחילה אם הטיפולים האלו, עדיין לא התחלתי , אבל שמעתי שזה ממש עוזר. מלמדים אותך איך להתמודד עם החרדה ואיך לנטרל אותה. טיפ נוסף- תעשה כל יום הליכה של שעה זה עוזר. זה מרגיע. בהצלחה ניקול

27/10/2004 | 15:48 | מאת: יובל

אשמח לשמוע תגובתך למה שכתבתי ב 27/10/04 שעה 15:14

27/10/2004 | 15:47 | מאת: יובל

אשמח לשמוע תגובתך למה שכתבתי ב 27/10/04 שעה 15:14