התרופה פוגעת בתפקוד המיני

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/05/2002 | 14:20 | מאת: שמשון

אני יודע שאין רופא פסיכיאטר בפורום זה אבל אני מקווה שיש משתתפים שיכלו לעזור. במשך השנים לקחתי סוגים שונים של כדורים נגד דיכאון. אלטרול, גילקס, מלודיל פגעו ביכולת לגמור. פרוזק, סרוקסט, פבוקסיל, ציפראמיל פגעו גם בזיקפה וגם ביכולת לגמור. לאחרונה אני לוקח תרופה חדשה בשם אדורינקס . אמנם התרופה עוזרת מאד ומשפרת הרגשה אבל הכי פוגעת בתפקוד המיני. הזיקפה נעלמה לגמרי. ללא התרופות התפקוד המיני הינו מצויין. הבעיה שהתרופות לא מורידות את התשוקה והרצון אלא את היכולת וזה ממש מתסכל. התשובה של הרופא היתה שאין מה לעשות וזה המחיר שצריך לשלם. זה הרגיז אותי מאד וזו הסיבה שאני לא מתמיד בתרופות יותר מחצי שנה. אודה לכל מי שיכול לעזור.

26/05/2002 | 16:23 | מאת: ליאור

סקס טוב זאת התרופה הטובה ביותר נגד דיכאון לפי מה שאתה מספר התרופות הפכו אותך לנכה: תסלח לי אבל גבר שלא מסוגל לזיין מה הוא שווה? אני במקומך הייתי זורק את כל התרופות לזבל כי חיים רק פעם אחת

27/05/2002 | 18:47 | מאת: תמרי

שמשון, אני יכולה להבין אותך מאוד. גם אני לוקחת סרוקסאט וזה אכן מעלים הפחדים ובהחלט פוגע בתשוקה המינית וביכולת להגיע לאורגזמה. עד כאן השתתפותי ב"צערך" ואני מציינת מרכאות כי אכן לא נעים להשאר בלי מין אבל הרבה יותר קשה לחיות עם החרדה. אני כולי תקווה שתמשיך לחפש ולנסות פתרונות ואם עדיין לא מצאת וניסית אפילו 7-8 תרופות -זה עדיין לא אומר שאין תרופה אלא שעדיין לא נמצא הפתרון המתאים לך. אחרון חביב: אנא התעלם התגובה של ליאור שמתיימרת להגדיר את גבריותך. גבריות לא נמדדת ביכולת לגמור או לא לגמור. זה בולשיט. האם חוסר יכולתי לגמור עושה אותי פחות אישה ? האם אישה עקרה (לא עלינו) היא פחות אישה ? האם אישה שחלתה בסרטן ונכרת לה שד, היא פחות אישה ? התשובה לכל השאלות הנ"ל היא : לא !!! אישה או גבר - זה נקבע לפי ההרגשה הפנימית ואל תלך שולל אחרי תפקוד איבר מינך כדי למדוד עד כמה אתה גבר או לא. תגובות מהסוג של ליאור רק מורידות שאולה וחבל שהוא לא שוקל את מילותיו הפוגעות. תמשיך לנסות ואל תתיאש כי אין סיבה, אם רק תנסה תמצא שיש לך הרבה על מה לשמוח.

27/05/2002 | 20:43 | מאת: ליאור

לא התכוונתי לפגוע- אבל תמרי אם תקראי שוב הוא מדווח גם על אימפוטנציה ולא רק על חוסר יכולת לגמור- הבנאדם מתוסכל כי איננו יכול להוציא לפועל את היצר המיני שלדבריו תקין- התרופות הפסיכיאטריות גרמו לו לסוג מסויים של נכות- אז אם מצבו מאפשר זאת בהחלט כדאי לנסות בלי תרופות ולחזור לחיי מין פעילים שלדבריו אפשריים בלי תרופות. אולי הייתי קצת בוטה מקודם אבל בסה"כ המסר שהעברתי הוא נכון- כמובן שלאנשים שונים יש צרכים שונים- והתאמתי את המסר שבתשובתי לצורך שהוא הציג לנו בהודעה שלו.