קלונקס-תרופה נגד חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/05/2002 | 18:52 | מאת: אלמונית...

שלום, אני בת 26 נשואה אני סובלת מחרדות ומתח זה שנה וחצי המתבטאות , בהפרעות בשינה וישנוניות במשך היום ובחודש האחרון התווספו תופעות לוואי כגון: כאבי בטן בחילות והקאות, כל דבר בחיי מלחיץ אותי ומקשה עלי בתפקוד היומיומי, אני מטופלת אצל פסיכולוג חודש וקצת, ובמקביל פניתי לרופא המשפחה עקב התופעות הפיזיות, הרופא משפחה הציע לי לנסות ליטול תרופה נגד חרדה בשם: קלונקס, הוא הציע להתחיל בשבוע הראשון ב- 0.25 מ"ג ליום, (חצי כדור) וטען שהתרופה לא יוצרת תלות ,לא יוצרת התמכרות ,שהיא לא מרדימה ,שניתן לשתות עימה אלכוהול ושאפילו מותר להיכנס להריון איתה.... קניתי את התרופה ישבתי וקראתי את העלון וראיתי שכל מה שהרופא הסביר לי : כמה שהיא בטוחה וכדומה דווקא יש.... רציתי לדעת אם במינון ההתחלתי שהתכוונתי לקחת גם יש השפעה של תופעות לוואי כפי שצויין בעלון? ( ואם כן איזה מהן?) החל מאיזה מינון התופעות לוואי נהיות בולטות? האם התרופה באמת מרדימה כפי שצויין על העלון ( מאחר ואחת הבעיות שלי היא עייפות מתמדמת...)? האם התרופה תשפיע או תזיק לטיפול הפסיכולוגי שלי? (ובמקביל אם תשפיעה על חיי האישיים וכן על חיי המין שלי, או בזמן התפקוד בעבודה (אני לא עובדת עם מכונות כבדות אך הייתי רוצה להיות מרוכזת ומפוקסת מזמן העבודה) בנוסף חשוב לציין שאני נוהגת מיידי יום... אשמח לקבל את תשובתכם (עד שאקבל את התשובה אני ממתינה עם נטילת הכדור, *במקביל אשמח מאוד לקבל חוות דעת של מצוטטים באתר אשר נוטלים תרופה זו.

19/05/2002 | 18:59 | מאת: תמיר

אני מקבל קלונקס זה ויטמינים זה תרופת הרגעה אבל לא אפקטיבית לזמן הרחוק רק לזמן הקרוב לא מונע אלה מטפל בזמן הרגשה דיכאונית.

19/05/2002 | 23:37 | מאת: אני...

התרופה :קלונקס הרכב/השם הגנרי : קלונאזפאם הקלונקס שייכת לקב' תרופות הידועות בשם: בנזודיאזפינים, שמשמשות בעיקר לטיפול בחרדה ובנדודי שינה, החומר קלונאזפאם משמש כנוגד פירכוסים,למניעה וטיפול בהתקפים אפילפטיים החומר יעיל במיוחד למניעת התקפים קצרים של עווית השרירים END PETIT MAL אצל ילדים,אך גם צורות אחרות של אפילפסיה כגון ריפיון פתאומי או פירכוסים הנגרמים ע"י אורות זוהרים מגיבים לטיפול עם קלונאפאם בהיותו שייך למשפחת הבנזודיאזפין,יש לקלונאזפאם גם השפעות מרגיעות ומרדימות. בפסיכיאטריה: משמש כתרופה נוגדת חרדה,ומייצבת מצב הרוח בחולים הסובלים מהפרעה דו קוטבית. לסיכום : משמש לטיפול בחרדה, נדודוי שינה, כפיון/אפילפסיה,עיוות השריר. אופן נטילה :טבליות או טיפות תדירות וזמן נטילה: להפרעות שינה פעם ביום לפני השינה. למטרות אחרות, עד 3 פע' ביום. תחילת ההשפעה: תוך 30 ד"ק משך ההשפעה:30 שעות בקירוב. תזונה :אין הגבלות איחסון: מקום קריר ויבש. מנה שנשכחה: אין סיבה לדאגה ,יש לקחת כשניזכרים,אך לא את 2 המנות ביחד הקודמת והבאה. הפסקת התרופה: יש להיוועץ ברופא מינון עודף:סביר להניח שמנה עודפת מקרית לא תגרום בעיות. מנות עודפות גדולות עלולות לגרום תרדמה לא רגילה, יש ליידע את הרופא . הפסקת התרופה: איןלהפסיק ליטול בבת אחת הפסקת הטיפול בבת אחת ובפתאומיות עלולה להביא להחזרת סימני המחלה ולתופעות לוואי,הפסקה בבת אחת תגרום להפרעות שינה,פירכוסים והזיות, בכל מקרה ההפסקה תהיה בהדרגה. נזק+תהליך תרפאותי: עד היום אין הוכחה כי שימוש ממושך גורם לנזק מוחי, לקלונקס לוקח מס' שבועות ולעיתים אף חודשים עד שרואים השפעה מטיבה,יש להיות סבלניים. בטיחות: השימוש בתרופה נחשב בטוח, הסיכון העיקרי הוא שלאורך תקופה מפתחים תלות, התרופה מומלצת גם לאנשים שסובלים מחוסר שינה בלילה,והדבר מפריע להם בימיום. נהיגה: יש להימנע מנהיגה עד שלומדים כיצד התרופה משפיעה כיוון שתרופה זו עלולה לגרום לטשטוש. אלכוהול: מומלץ להימנע משתיית אלכוהול בזמן נטילת התרופה, השילוב בין השניים עלול להיות מסוכן. ניתוח בהרדמה כללית: יש לדווח למנתח ולמרדים על הנטילה. תופעות לוואי: התופעה העיקרית היא הטשטוש וזה פוחת בד"כ אחרי הימים הראשונים של הטיפול וניתן להמעיט תופעה זו , ע"י התאמת המינון. תופעות לוואי בשימוש ממושך: שימוש ממושך עשוי להביא לירידה בהשפעה התרפאוטית משמע החיובית של התרופה, (תלות) וזה ככל שהגוף מסתגל לתרופה. תגובות בין תרופתיות: אם נוטלים מס' תרופות שמדכאות את מע' העצבים המרכזית קלונקס תהפוך למרדימה יותר, ההשפעות של קלונקס יגברו גם בשילוב עם משכחי כאבים נארקוטיים, ובשילוב עם נוגדי פטריות הנלקחים דרך הפה. תגובות הגוף מהתרופה: כאב ראש נדיר דווח לרופא פריחה נדיר דווח לרופא תרדמה שכיח דווח רק במקרה חמור סחרחורת שכיח דווחרק אם המקרה חמור שיכחה ובילבול נדיר דווח לרופא שינוי בהתנהגות שכיח דווח לרופא אי יציבות שכיח דווח במקרה חמור קלונקס בהריון והנקה: הבטיחות בשימוש בקלונקס בזמן ההריון טרם נקבעה סופית , כניראה שניתן לקחת כמות קטנה אם אין ברירה ואם החרדה קשה,אולם בכל מקרה יש להימנע מלקיחת התרופה לפני הלידה, כדי שהתינוק לא יסבול מדיכוי מע' הנשימה לאחר הלידה. בזמן ההנקה התרופה עוברת לחלב האם אך במינון רגיל, לא סביר שתשפיעה על התינוק. נו מה אתם אומרים על הדוקטורט שלי? זה מה שאומר שכשבאמת רוצים מצליחים לדעת הכל... אשמח לקבל תגובות ומענות שלכם "אני" (האלמונית)

20/05/2002 | 23:06 | מאת: אני

אתמול אחרי שחיפשתי בכל האינטרנט את מלוא המידע על קלונקס החלטתי בכל אופן לנסות, נטלתי 0.25 מ"ג לפני השינה ,אחרי חצי שעה בערך חשתי טשטוש ראיה עייפות חזקה וקושי לקרוא, הלכתי לישון וישנתי שינה חזקה כמו שהרבה זמן לא ישנתי , קמתי בבוקר עם אותן תופעות חרדה ומתח הרגילות שלי,אך הייתי מאושרת מזה שהצלחתי סוף סוף לישון כמו בן אדם,במשך היום לא הייתי רדומה יותר מאשר בדרך כלל,אך אני עדיין מתלבטת על התרופה וזה משום שכשדיברתי עם אנשים שנטלו אותה רוב התגובות היו שליליות, אני יודעת שהתגובות אינדיווידואליות לכל אדם אך בכל אופן החששות עדיין קיימות...

23/05/2002 | 14:33 | מאת: דני

גם אני לוקח "קלונס" זה תרופה נעימה וטובה(מרגישים כאילו מסוממים)--הפסיכאטרים לא נותנים אותה הרבה כי-היא מיצרת תלות(לתקופה ארוכה !)---גם ידוע כי "מסוממים"לוקחים אותה כדי לשבור את ה"קריז"----אבל כייף לקחת את התרופה הזו.......

24/05/2002 | 04:09 | מאת: פלמונית...

אני נוטלת קלונקס מזה כ- שבע שנים, כמובן שלא ברציפות ולא בעקביות (לטיפול בהפרעות חרדה ודכאון). הקלונקס היא תרופת פלא נהדרת. להבדיל מכדורי הרגעה שכיחים, היא אינה 'מרגיעה' אלא פשוט נותנת תחושה של נורמלי רגיל ומאוזן, ואולי בזה סוד קסמה. התרופה - כן - נחשבת ממכרת בדרך כלל. המשמעות של ההתמכרות היא, בין השאר, שיש צורך להגדיל את המינון כדי שתשפיע. אולם מנסיוני האישי - ואך ורק מנסיוני האישי - למרות השימוש הממושך בתרופה, לא חלה אצלי התמכרות, ואם כן, אז זניחה ביותר. התחלתי את השימוש בקלונקס ברבע כדור בלבד, כיום, שבע שנים... במצבים 'קשים' אני נוטלת רק חצי כדור (פרט למצבים נדירים של התקף חרדה קשה, שאז כדור שלם). ככל הידוע לי ומנסיוני האישי - אין צורך לקחת את הכדור באופן סדיר, היא על תקן 'אקמול', ואכן היא אינה מרפאת הפרעות חרדה או דכאון, אלא משקיטה בלבד. תופעות לוואי - א י ן. שינה - הרבה אנשים מדווחים על ישנוניות. אצלי ישנה תופעה קצת שונה. במינון נמוך, אני דווקא מרגישה עירנית לאחר הלקיחה - ואני משייכת זאת לכך שהתרופה גורמת לי להרגיש נינוחות ושלווה לעומת המצב הנפשי המתוח של לפני, ש'חבל לי לבזבזם בשינה'. אולם כאשר אני כבר נרדמת - אני ישנה מאוד מאוד חזק!!! מקווה שהועלתי, ואשמח להעביר לך עוד מידע אם יהיו שאלות נוספות.

25/05/2002 | 10:40 | מאת: מאלמונית... לפלמונית..

אני שמחה שהתגובה של כל כך חיובית, וזה משום שלפני שהחלטתי ליטול את התרופה דיברתי עם הרבה אנשים שנוטלים וכל התגובות על התרופה היו שליליות, מאוד התלבטתי אם לקחת או לא, ובסוף החלטתי שזה משפיע על כל אחד שונה ,ואני לא אוכל לדעת כיצד זה משפיע עלי אם לא אנסה, אז ניסיתי, אתמול בלילה זה היה כבר הכדור החמישי ובינתיים אני מרגישה נהדר,אני מניחה שעם הסתגלות לתרופה אני ארגיש יותר טוב אם יש לך עוד מידע אתרים וכד' אשמח ללמוד .. המון תודה. (עודדת אותי..)