מבולבלת -מנגנון הנתינה בנפש

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/08/2003 | 19:03 | מאת: כרמית

לפסיכיאטר שלום אני מבולבלת ורוצה להבין משהו. מצד אחד אני יודעת שפזרנות חולנית נגרמת מעודף בסרוטונין במצב מאניה שמטופלת על ידי תרופות להורדת הסרוטנין. מצד שני,אני קוראת שפזרנות נגרמת ממחסור בסרוטונין במצבי דיכאון וכפייתיות לקניות שמטופלת על ידי נוגדי דיכאון שמעלים סרוטונין.

לקריאה נוספת והעמקה
28/08/2003 | 23:28 | מאת: שולה

למיטב ידיעתי פזרנות היא אחד הסימפטומים הנלווים למאניה, ומן הסתם אינה מתקיימת במצבי דיכאון.

29/08/2003 | 00:10 | מאת: כרמית

את זה גם אני יודעת . אבל אחרי שתראי בערוץ 8 תוכנית על התמכרות לקניות ותראי פסיכיאטר שמסביר את זה כמחסור בדיכאון ומציע תרופות שמעלות את הסרוטונין החסר , גם את לא תביני מה קורה כאן.

29/08/2003 | 00:01 | מאת:

לכרמית שלום, ברוך השם לא הכל כימיה במוח, וישנה גם נפש. אנסה להבהיר את הנושא ללא קשר לסרוטונין. במצבים של פעילות יתר ומאניה ישנה פזרנות ורצון לחלק כסף לכל העולם או לקנות הרבה לכל מיני אנשים. אנשים בדיכאון שמרגישים חסרי ערך והדימוי העצמי שלהם נמוך עלולים לנסות לפצות על כך בקניה של מוצרים שונים כדי להרגיש שיש להם כסף וכוח וכך להתחזק. אבל כפי שהבנת, לרוב, כאשר אנשים בדיכאון אינם נהנים מרוב הדברים וגם לא מקניות ואז הם יושבים בבית ומדוכאים. שיהיה רק טוב דר' גיורא הידש

29/08/2003 | 00:26 | מאת: כרמית

תודה על התגובה המהירה. אני מבינה ש: 1.במאניה יותר שכיח שתהיה פזרנות 2.גם בדיכאון עלול להיות מצב כזה אבל פחות שכיח שבדיכאון תהיה התמכרות לקניות וזה יקרה בדיכאון אך ורק אם המדוכא מרגיש חסר ערך עם דימוי עצמי נמוך מאוד ולכן לפעמים מפצים על זה בקניות . אני מקווה שהבנתי נכון. כעת אני רוצה להבין מה המשותף בין שני ההסברים האלה לסיבות לפזרנות. אני רוצה להבין את המנגנון של הנתינה בנפש האדם לכן אני שואלת מהו הדבר המשותף (לשני ההסברים האלה שסותרים כביכול אחד את השני )שיכול להסביר את מנגנון הנתינה (פזרנות) במוח (בנפש) האדם ?