סרוקסט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/05/2002 | 09:25 | מאת: לימור

שלום לכולם, הוצע לי להשתמש בתרופה בשם סרוקסט. אני מבקשת לדעת פרטים נוספים לפני שאחליט אם להשתמש בה או לא. אשמח אם תכתבו לי לגבי נוחות השימוש, תופעות לוואי, השפעות אחרות וכו. תודה מראש.

14/05/2002 | 17:46 | מאת: טל

התרופה ביסודה מיועדת לטיפול בהפרעות דיכאון , אך נעזרים בה [ ובהצלחה רבה ] לטיפול בהפרעות חרדה ואכילה .בולימיה ואנורקסיה . בשבועות הראשונים , בזמן שהגוף מסתגל לתרופה חלים שינויים שונים אצל כל מטופל . לאחר תקופת ההסתגלות , יש שיפור ניכר באיכות החיים , רעב מופחת ומצב רוח חיובי . כל זאת כמובן אפקטיבי יותר במידה והתהליך מלווה בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי , מעקב צמוד והרבה נכונות . הרגלים ישנים וקיבעונות , משתנים , הדחף למעשים אימפולסיבים פוחת . ניתנת לפציינט ההזדמנות להרגיל עצמו לדפוסי התנהגות וחשיבה חדשים . קופת החולים אינה מסבסדת את הסרוקסט , אלא את התחליף הישראלי [ שהוא בעל השפעות לוואי שונות ואחרות ] על כן יש לבקש מהפסיכיאטר בעת רישום המרשם , לציין במפורש כי יש לתת סרוקסאט בלבד . או אז קופת החולים מכבדת בקשה זו . מומלץ .

16/05/2002 | 11:36 | מאת: סיגל

אני קיבלתילראשונה לאחר שנתיים את התחליף לסרוקסט, אני אודה לך אם אפשר יהיה לקבל ממך נתונים על ההבדלים בתופעות הלוואי. תודה

15/05/2002 | 18:50 | מאת: ליאור

ישנן דעות לכאן ולכאן בעניין הסרוקסט- כבר הוגשו בארה"ב מספר תביעות משפטיות נגד יצרן התרופה בכל מקרה מדובר בתרופה אנטי דיכאונית ממשפחת הפרוזק אשר יעילה לטיפול גם בהפרעות חרדה ולא רק בדיכאון מומלץ לקחת את התרופה רק עפ"י המלצה של פסיכיאטר מומחה אחרי שבדק אותך והחליט שזה הטיפול שמתאים לך

16/05/2002 | 02:03 | מאת: מוש

אשמח לקבל פרטים נוספים מדוע הוגשו תביעות משפטיות , כיוון שלא ידוע לי על כך .