תרופה לחרדה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/05/2002 | 09:08 | מאת: רותי

מעוניינת לקבל מידע לגבי תרופות המסייעות לטיפול בחרדה. אני מטופלת אצל פסיכולוג. מעוניינת לקבל פרטים לגבי תרופה טיבעית או תרופה שאינה מרדימה היות ואני סטודנטית. כמו כן ברצוני לקבל מידע על תרופה בשם "קלמנרבין" תודה

13/05/2002 | 20:18 | מאת: ליאור

קלמנרבין היא תרופה טבעית וכמו כל תרופה טבעית אין צורך במירשם רופא ואפשר להשיג בחנויות טבע ובבתי מרקחת. תרופות מירשם הן מסוג בנזודיאזפינים כגון: ווליום, קלונקס, קסנקס. התרופות מרגיעות ומרדימות, גורמות לאופוריה והן משמשות את רופאי המשפחה בעיקר לעזור לאנשים להתגבר על תקופות קשות בחייהם. קיימת סכנת התמכרות לתרופות מן הסוג הזה. גם SSRI (כגון פריזמה וסרוקסט) יכולים לעזור לחרדה למרות שהן מיועדות במקור לטפל בעיקר בדיכאון. בתרופות כאלה רצוי לפנות לפסיכיאטר לאיבחון ובדיקה ראשונית ולמעקב כל עוד את נוטלת את התרופה.