מה ההבדל בין פסיכיאטר לסוכן מכירות????

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/04/2002 | 21:49 | מאת: רונן

ההבדל שהפסיכיאטר מקבל טיסות ותמלוגים וסוכן רק תמלוגים. אתם חייבים להבין שפסיכיאטר זה לא פסיכולוג ולא קרוב לכך, לכן כשאתה בא אליו עם חרדה אין לו מה לעשות איתך, יש לו רק למכור לך והוא מוכר לך מה שמוכרים לו. מה יש לפסיכיאטר למכור לחולה??? רק כדור ואם החולה מתלונן הוא יתנהג בדיוק כמו הסוכן של התרופה וישכנע אותך שמה שהוא נותן לך זה טוב ושההשפעות הם חיצוניות ולא קשורות לכדור, האומנם??? אז למה כשאני לוקח מינון גבוהה הכל מסתדר??? וכשאני לא לוקח הכל מתחרבש?? היום בשישיחה עם רופא משפחה התלוננתי על הבעיה הזו וסיפרתי את כוונתי לתביעה הוא סיפר לי במפורשות שחברות הכדורים מציעות לו נסיעות "להשתלמות" בבתי מלון בעולם מקבל מחזיק משקפיים יפה, עטים מהודרים ותמלוגים לא קטנים. אז אם לו מה למכור כדי לרפא יש לו מה למכור לרווח על חשבון החולה. איני מכיר חולה שטיפול תרופתי בלבד סייע לו בחרדות, חייבים טיפול פסיכולוגי שפסיכיאטרים לא ממש ממליצים עליו ויש מחלוקת רבת שנים בין שני התחומים,מי צודק??? ייקח כנראה עוד שנים לדעת!!! בנתיים יש מי שיסבול וישלם את המחיר.

27/04/2002 | 23:11 | מאת: lin

...אז למה אתה לא משלב בין השניים? מה אכפת לך מה הפסיכיאטר אומר לגביי נחיצות הטיפול הפסיכולוגי?! אם אתה מרגיש שזה לא מספיק- תפנה לטיפול. וזה ברור שיש להם אינטרסים שונים, אבל מה אכפת לך? אתה זה שבינתיים סובל וצריך את התרופה כדי להתמודד

28/04/2002 | 01:59 | מאת: HERA

אור נכון.

28/04/2002 | 11:25 | מאת: רושם מעוות

שלום רונן, אני מודעת לעובדה שפסיכיאטרים רבים הם לא ממש נחמדים וגם אצלי נוצר לעיתים הרושם שמוטב שהיו עוסקים בכירורגיה ואולי אפילו בקצבות. רושם זה התחזק אצלי מאוד בעקבות הקפריזות של ד"ר אבני שמנצל באופן ציני את מצוקתם של הגולשים כשהוא פרש וחזר פרש וחזר לפרוום הטיפול הנפשי, אח"כ פתח כאן שני פורומים ומיהר לסגור אותם ובסוף נשארנו עם כרטיס הביקור שלו כפרסומת היחידה שנגדה הוא כל כך מטיף. מקריאת כמה תגובות שהוא השאיר בזמנו בפורום לטיפול נפשי בן הוא השיב בחצי משפט, גם הוא לא תמיד מובן, אכן ניכר רושם של זלזול ניכר באדם והדבר מצער במיוחד כי הוא מתיימר גם לעסוק בפסיכותרפיה, כמו שהוא כל כך היטיב לעשות לעצמו יחסי ציבור בכרטיס הביקור שלו. ו-א-ו-ל-ם, קיימים גם פסיכיאטרים אחרים. אני הייתי מספר שנים בטיפול אצל פסיכיאטרית שעוסקת בפסיכותרפיה, הייתי מרוצה מאוד מהטיפול, והוא לא עירב בכלל לקיחת תרופות. היה לה ידע מקיף בפסיכותרפיה והיא אף לימדה בחוג לפסיכותרפיה בת"א, וישנם גם כאלה. אם כבר אתה מעוניין בטיפול פסיכולוגי, פנה פשוט לפסיכולוג קליני, ההכשרה שהם עוברים לעסוק בפסיכותרפיה אינטנסיבית מאוד ועולה לאין שיעור מזו של פסיכיאטרים.