כאבי שרירים בעקבות שימוש בסיאליס יומיומי

דיון מתוך פורום  סיאליס (Cialis) - תמיכה

17/02/2012 | 14:52 | מאת: ערן

שלום התחלתי להשתמש בסיאליס לשימוש יומי (5 מ"ג) לפני כשבוע וחצי. כעבור 3 ימים מתחילת השימוש החלו כאבי שרירים שדורשים כדור לשיכוך כאבים כדי שאוכל להירדם... קראתי שכאבי שריר יכולים לקרות כשלוקחים סיאליס, אך היה רשום שזה עובר כעבור מספר ימים- אצלי זה נמשך כבר שבוע שלם. האם יש מה לעשות נגד זה? האם כדאי להפסיק את הטיפול? תודה, ערן

18/02/2012 | 13:56 | מאת: מתמצא

שלום ערן, כאבי שרירים מתוארים כתופעת לוואי של המטופלים בסיאליס במינון מזדמן של 10 או 20 מ"ג, בשכיחות של כ-3 עד 4% מן המשתמשים. להבדיל, כאבי השרירים בקרב המשתמשים בסיאליס על בסיס יומי (5 מ"ג ביום) מתוארים בכ- 1% מן המטופלים, שיעור שאיננו שונה מן השיעור של כאבי השרירים בקרב אלו שטופלו על ידי תרופת-דמה (פלצבו). הקשר בין התרופה לתופעת הלוואי מתבקש מבחינת לוח הזמנים. אבל, חשוב לדעת ולהבין שתופעה זאת לא יותר שכיחה במינון זה של התרופה מאשר בנטולי תרופת-דמה. לכן, חשוב להוציא מחשבון גם אפשרויות אחרות, כולל תרופות נוספות אותן אתה לוקח. יתכן ששילוב של תרופות אלה עם סיאליס גרמו לתופעת הלוואי.

18/02/2012 | 17:36 | מאת: ערן

תודה. אני לא משתמש בשום תרופה אחרת... אני די בטוח שכאבי השרירים הם בעקבות השימוש בסיאליס חד-יומי שהתחלתי לקחת, השאלה רק אם זו תופעת לוואי שעוברת (אם כן- כעבור כמה זמן?) או שזה ישאר כל זמן שאקח את התרופה?