ושוב בעניין חציית סיאליס 20 מ"ג לשניים

דיון מתוך פורום  סיאליס (Cialis) - תמיכה

24/01/2012 | 09:57 | מאת: Sunrise

קראתי כי היצרן אינו ממליץ לחצות לשניים כדור של 20 מ"ג. הרוקח ב"כללית" אמר לי שאין לו 10 מ"ג (כפי שהיה רשום במרשם) ואמר כי אוכל לחצות את הכדור. אני מבין את השיקולים המסחריים של המלצת היצרן, אבל האם יש משמעות רפואית להמלצה שלא לחצות את הכדור? הרי לא מדובר בחומר נוזלי.

25/01/2012 | 10:22 | מאת: מתמצא

שלום sunrise הצהרת היצרן שמתאפשרת חציית כדור מתאפיינת בנוכחות קו-חציה במרכז הכדור. סימן מוסכם זה מלמד על כך שפיזור החומר בתרופה אחיד ושחצייתו לא תפגע בקצב ספיגת התרופה לגוף (מהיר מידי, איטי מידי, מקרי) ואופן השפעתו כתוצאה מכך. הצהרת היצרן שאין לחצות תכשיר היא המחייבת מבחינה עניינית, מקצועית ומשפטית. כל מי שלא נוהג לפי הוראות היצרן (תרופות, רכב, מכונות שונות, מיכשור אחר) עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.