שאלות על ברית מילה בבקשה

דיון מתוך פורום  ברית מילה

09/04/2012 | 21:43 | מאת: דוד

שלום דר שינהר, האם זה נכון שבברית מילה מסירים את העצבים הרגישים ביותר באיבר המין של הגבר? איך ייתכן שאחרי הסרה כזאת אין פגיעה בהנאה ממין? שמעתי גם שארגוני רופאי ילדים באירופה (שוודיה והולנד) ממליצים לאסור ברית מילה בחוק ואף אמרו שברית מילה היא תקיפה של תינוק חסר ישע. האם זה נכון? מה גרם לרופאי ילדים להגיד כזה דבר? הרי הם לא מקבלים כסף על אי ביצוע ברית מילה? תודה מראש על התשובות.

שלום, מדיווחים של מבוגרים שעברו מילה יש אכן שינוי בתחושת ההנאה מיחסי מין ויתכן ויש פחות גירוי אך עדיין זה מספק ביותר. אינני מייצג אף אירגון רופאים ואינני יכול לדבר בשם של אף איגוד בהולנד או בשוודיה. אני אינני מטיף לבריתות אם לעשות או לא. אני רוצה שברית תתבצע בצורה הכי קלה לתינוק כלומר בהרדמה מקומית וללא כאב. אירגון הרופאים האמריקאי המליץ לבצע מילה אך ורק באילחוש מקומי וללא כאב ושוב לא נכנסים לדיון האם לעשות או לא. מרבית התינוקות בישראל עוברים מילה מטעמי דת ולכן רצוי שזה יבוצע בתנאים הסטריליים ביותר ובגישה הכי פחות מכאיבה.

13/04/2012 | 11:47 | מאת: דוד

אתה רק חוסך כאב לתינוק, מבלי להמליץ אם ברית זה טוב או רע. אז אם אבוא אליך וארצה לעשות ברית לבת שלי אתה גם תבצע בכדי לחסוך כאב, מבלי לומר אם זה טוב או רע? האם אתה לפחות מידע את ההורים שכל ארגוני הרופאים בעולם קבעו שאין הצדקה רפואית לברית מילה?

מנהל פורום ברית מילה