מהו הגיל האופטימלי לעשות ברית?

דיון מתוך פורום  ברית מילה

14/12/2015 | 21:23 | מאת: ברית

היי, אנחנו חילונים גמורים אך בכל זאת שוקלים לעשות ברית. מהו הגיל האופטימלי? יומיים לאחר הלידה? שבוע? חודש? שנה..? תודה

שלום, 8 ימים זה מועד טוב. ניתן כמובן לדחות במעט אך לא להגזים כיון שיש הבשלה של כלי דם ועצבים וזה יהיה כרוך ביותר כאב וסיבוכים. רצוי לעשות את הברית מסביב לשבוע שבועיים.

16/12/2015 | 07:39 | מאת: ברית

אשמח להפניות למחקרים בנושא והסבר באילו סיבוכים מדובר אם מחכים לגיל מבוגר (נניח גיל 13) שהרי העורלה נפרדת מעטרה אחרי כמה שנים ואז לפי ההגיון, יותר קל לבצע את החיתוך.

23/12/2015 | 11:53 | מאת: אני

לא ברור איך רופא שנשבע קודם כל לא להזיק יכול להשיב כך לשאלה זו. Primum non nocere!!!

03/01/2016 | 20:44 | מאת: אף פעם לא

זאת אומרת, רוב הסיכוים גם... אף פעם לא

מנהל פורום ברית מילה