פין חבוי לאחר ברית מילה

דיון מתוך פורום  ברית מילה

16/06/2011 | 15:46 | מאת: אמא מודאגת

בני נולד בשבוע 35 ובהיותו בן חודש ערכנו לו ברית מילה אצל מוהל. מיד לאחר הברית ראינו כי הפין חבוי וצריך להפשיל את העור כלפי מטה על מנת לגלותו. עם הזמן וכיום הילד בן חודשיים, קשה יותר ויותר (עד כמעט בלתי אפשרי) לחשוף את הפין. נוצרה הידבקות חזקה של העור על הכיפה ונראה כאילו האיבר נכנס עוד יותר פנימה. המוהל אמר שהוא יכול לעשות הפרדה עם מחט אבל בגלל שחששנו מאד לקחנו אותו לאורולוג (פרופ' יורם מור) שאמר שצריך ממש לעבור הליך כירורגי של תיקון וכל זה בהרדמה מלאה רק כאשר הילד יהיה בן שנה. שאלותי הן האם יש פה רשלנות של המוהל? האם לא חתך מספיק ועקב עודף עורלה נוצרה הידבקות? וכמו כן האם יש בכל זאת עוד אפשרויות מבלבד לחכות עד גיל שנה? האם חובה שזה יהיה בהרדמה מלאה?

שלום, התופעה מוכרת וידועה במיוחד אצל פגים. לאחר הברית יש להם בצקת באיזור וזה גורם לתופעה. אין בהכרח רשלנות של המוהל. בכל מקרה תיקונים רצוי אכן לעשות באיזור גיל שנה אם עדיין הדבר יהיה נחוץ ואז תמיד זה נעשה בהרדמה.אשמח לראות את הילד ולתת לכם חוות דעת מקצועית.

מנהל פורום ברית מילה