התלבטות לגבי מועד ברית

דיון מתוך פורום  ברית מילה

26/08/2010 | 17:10 | מאת: רויטל

שלום. אני אמורה ללדת בעוד כחודשיים. אנחנו לא גרים בארץ, אך מתכננים להגיע לארץ לאחר הלידה לשם ביצוע הברית אצל רופא, ומתלבטים לגבי המועד. שאלתי: האם יש הבדלים בביצוע ברית כירורגית בין תינוק בן שבועיים-שלושה, לבין תינוק בן חודשיים-שלושה? הבדלים בסוג ההרדמה המקובלת, הכאב המורגש, זמן החלמה? תודה.

שלום, ככל שהברית נעשית בגיל יותר מאוחר כואב להם יותר ויש סיכוי גדול יותר לסיבוכים כמו דימום וזיהום. מעל משקל של 5 ק"ג אני בכלל לא ממליץ לעשות ברית במרפאה אלא בית החולים בסביבת חדר ניתוח. לכן, אני ממילץ לעשות זאת בסמוך ללידה או מספר שבועות בודד ולא חודשים.

מנהל פורום ברית מילה