שיטת הפלסטיבל

דיון מתוך פורום  ברית מילה

27/05/2010 | 20:24 | מאת: קרן

דר שינהר שלום רב אנו מתגוררים בסינגפור. אין כאן מוהל יהודי. חלק מהישראלים פונים לביצוע ברית על ידי כירורגי ילדים מקומי, שהינם מקצועיים ומנוסים אבל עושים זאת בשיטת ה plastibell בחדר ניתוח ביום השני לאחר הלידה. אנחנו כשבוע לפני לידת בננו וצריכים לקבל החלטה דחופה האם מקיימים ברית כאן בשיטה זו או ממתינים חודשיים עד לשובנו למגורים בישראל ואז פונים לרופא ישראלי לביצוע הברית. שאלתי - מה עמדתך הרפואית לגבי שיטת הפלסטיבל והאם היא מביאה לתוצאה מקבילה לזו של מילה יהודית מבחינה אסטתית (מראה הפין) ורפואית, כל זאת מול האפשרות להמתין 2-3 חודשים לביצוע ברית רפואית בארץ. אודה מאוד לתשובתך המהירה. אוטוטו בחדר לידה...

שלום, שיטת הפלסטיבל הינה שיטה טובה ומקובלת מאד. התוצאות הקוסמטיות שלה טובות מאד וזהות לתוצאות של המילה שלנו. לכו על זה ללא חשש כיון שברית בגיל 2-3 חודשים עלולה להיות מאד טראומטית ואף יתכן ויהיה צורך לבצע אותה בחדר ניתוח. אל תמתינו ובצעו אותה בשיטה הזאת ללא חשש.

30/05/2010 | 18:05 | מאת: קרן

תודה רבה על התשובה וגם הטלפונית. אחת הטרדות שלנו לגבי השיטה היא מדגם מצומצם של 3 זוגות ישראלים שעשו בשיטה זו (רופאים שונים ובתי חולים שונים) ומתרשמים שנותר עור עודף מעבר למראה ה"נקי" שמתקבל לאחר מילה יהודית (אחד מהם אף הראה לרופא ישראלי שאישר את החשש אך אמר שזאת "בעיה" אסטתית ולא רפואית) וזאת לעומת 3 זוגות אחרים שעשו באותה שיטה ומאוד מרוצים מהתוצאה. האם יש משהו אינהרנטי בשיטה הזו שעשוי להשאיר יותר עורלה ("זקן") או שזה מיקרי וזה יכול לקרות גם במילה יהודית מסורתית? תודה מראש

29/05/2010 | 22:56 | מאת: רב חבד

פנו לסניף חבד על מנת למצוא מוהל טוב,או שפשוט תעשו את זה , עוד כמה חודשים בארץ ,ברית על פי ההלכה היהודית מדורי דורות . על פי ההלכה זו לא ברית ! וחבל

מנהל פורום ברית מילה