תזונה פוריה

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

04/07/2012 | 14:45 | מאת: ריקי

שלום, אני בת 29 שוקלת 49 על 1.63. בעבר היה סיפור של אל-וסת במשקל כזה עד שעליתי ל-56 ק"ג. רופאת הנשים שלי אמרה שאם אני רוצה להכנס להריון אני צריכה לדאוג לתזונה יותר טוב שכוללת חלבונים ושומן צמחי, שטונה עשירה באומגה3. 1. האם הערך התזונתי של טונה יותר טוב מפסטרמה מבחינת חלבונים ושומן? מה מהם עדיף? 2. האם חלבון אחד של ביצה עדיף מחצי קופסא של טונה? 3. האם שעועית מש, גריסי פנינה וכוסמת עשירים באותם ויטמינים שהיא מדברת עליהם? לציין, שהתזונה שלי היום אינה כוללת בשר, למעט כמה פרוסות של פסטרמה בשבוע. 4. חומצה פולית לא כדאי ליטול עם מוצרי חלב. האם יש בעיה ליטול אותה עם קטניות כמו מש שיש בה חומצה פיטית, ברזל וסידן? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
07/07/2012 | 14:46 | מאת: מירב שטרנין

הי ריקי - תשובות לשאלותייך: 1. טונה עדיפה על פסטרמה מאחר ופסטרמה מעובדת ואני לא ממליצה על נקניקים בכלל!, טונה עשירה יחסית באומגה 3 - אך רצוי לאכול דג רק פעמיים בשבוע (וזאת להמנע מסיכון למתכות שעלולות להיות בדג ים) 2. ביצה / טונה - כדאי ומומלץ לגוון ולא לצרוך רק מרכיב מזון אחד. שניהם מכילים חלבון מלא. 3 אני לא יודעת לאילו ויטמינים הכוונה, וככלל - שוב - כדאי לגוון גם בקטניות ודגנים. אילה שציינת מצוינים ורצוי לשלבם בתזונה היומית. במקרה שלך כצמחונית - יש לשלב כמות גדולה יחסית של קטניות כגון שעועית לבנה, חומוס גרגרים, אפונה יבשה, סויה, עדשים. ול-B12 - אין תחליף צמחוני!! מומלץ לקחת תוסף. 4.חומצה פולית ניתן לקחת עם כל דבר. תוסף ברזל לא רצוי לקחת עם מוצרי חלב. בהצלחה מירב שטרנין, דיאטנית קלינית ומאמנת אישית

מנהל פורום תזונה בהריון