מותר ואסור בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

12/01/2010 | 07:24 | מאת: עדי

שלום רב! רציתי לברר עד כמה יש להגביל את צריכת הסוכר (סוכר חום, שתייה ממותקת או אכילת מתוקים מפעם לפעם) במהלך השליש הראשון ובכלל. בנוסף, בשבועיים לפני שידעתי שאני בהריון אכלתי ביצה עין וקרפצ'יו (בשר נא) ורציתי לדעת אם במידה ונגרם נזק הרופא היה יודע מכך. תודה רבה, עדי

12/01/2010 | 15:29 | מאת: מירב רבר

הי עדי לגבי צריכת הסוכר, בתזונה בריאה באופן כללי, גם לפני הריון, מומלץ להגביל את צריכת הסוכר, הממתקים והשתיה המתוקה כדי לצמצם צריכת "קלוריות ריקות" ולמנוע השמנה. אני מניחה שמ 1-2 כוסות שתיה חמה עם כפית סוכר ואיזה ממתק קטן כשממש מתחשק לך לא יקרה כלום. לתשומת ליבך שבתקופת ההריון יש להמעיט בממתיקים מלאכותיים המכילים אספרטיים, סכרין או ציקלמאט. לגבי ביצה עין וקרפצ'יו, אם היה שם חיידק או טפיל מזיק את כבר היית חולה או משלשלת ( חס וחלילה),ואת בריאה והכל בסדר אז זה עבר בשלום. לבריאות

מנהל פורום תזונה בהריון