עצירות\גזים בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

08/03/2010 | 08:56 | מאת: הילה

רציתי לשאול כיצד ניתן למצוא את העמק השווה בצריכת מזונות בזמן הריון על מנת לסבול כמה שפחות מגזים מצד אחד ולא לסבול מעצירות מצד שני. שמתי לב שאותם מזונות המומלצים בהריון למניעת עצירות, גורמים לי לגזים - ממש התקפים כואבים בשעות אחה"צ. אני אוכלת ארוחות קטנות, משתדלת ללעוס היטב, שותה המון ועדיין לא מצאתי את הנוסחה האופטימלית לפעילות מעיים תקינה. אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
09/03/2010 | 15:31 | מאת: מירב רבר

הי הילה את בהחלט צודקת והמצב מוכר לי, הסיבים התזונתיים שמונעים עצירות, מגיעים למעיים שלנו, שם יש חיידקים מועילים שאוכלים אותם ויוצרים גז ! זה הגז שמפריע לך... פתרונות למניעת עצירות שאינם גורמים גזים הם: שתיית מים מרובה, כוס מים על קיבה ריקה בבוקר, ולאחר מכן במשך היום 10-12 כוסות ביום. אכילת יוגורט ביו 1 ביום. תנועה - הליכה מתונה, אם את רגילה לפעילות ! מבחינת סיבים, נסי ברנפלקס של תלמה, נסי פירות יבשים, נסי ירקות ופירות טריים, לחם מלא... בדקי מה טוב ומה לא. כל אשה היא שונה ולכל אחת מתאים מינון אחר של סיבים... לבריאות

מנהל פורום תזונה בהריון