חוסר ויטמין D בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

05/03/2010 | 23:10 | מאת: מיכל

בבדיקות שעשיתי התגלה אצלי מחסור בויטמין D. הרמה שלו 10, שהרופא שלי אמרה שאני צריכה ליטול תוסף D3 - בטיפות מידי יום. כל יום 4 טיפות ויטמין D3 אחרי האוכל. אני בהריון כעת, ואני חוששת לקחת כי לא ברור לי האם נטילת הויטמין בזמן ההריון עלול לסכן את העובר בדרך כלשהי. מצד שני יש האומרים שמחסור בויטמין זה בזמן ההריון מסוכן לא פחות ועלול לגרום ללידות מוקדמות, לרעלת הריון ולריכוך העצמות. האם לדעתך כדאי לקחת ויטמין D3 (תוסף) בו בזמן שהאישה הרה? תודה!

06/03/2010 | 21:24 | מאת: מירב רבר

הי מיכל כאשר יש חסר בויטמין D , כנראה בשל חשיפה מועטה מידי לשמש, מומלץ לקחת השלמה של הויטמין. ברור שעליך לקחת את התוסף, זכרי , שבמידה ואת לוקחת מולטיויטמין יש לוודא שאת לא מקבלת כמויות גדולות מידי של הויטמין, בסה"כ מותר בהריון עד 2000 יחב"ל ממנו. לבריאות

מנהל פורום תזונה בהריון