סידן באגוזים וגרעינים

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

26/03/2011 | 10:44 | מאת: אבא לעגבניית שרי

הי, אנחנו מנסים לגבש דיאטה עתירת סידן לאשתי, והבנתי שטריק בסיסי הוא להפריד בין ארוחות עתירות סידן (בהן כדאי גם להוסיף ויטמין C, שמסייע לקליטת הסידן) לבין ארוחות עתירות ברזל (שפוגע בקליטת הסידן). הבעייה היא שאגוזים וגרעינים (נניח שומשום) הם מקור מעולה גם לסידן וגם לברזל. אז כדאי לאכול אותם בארוחות עתירות הסידן או לא? אחד הפתרונות שמצאנו לחטיף קל מלא בסידן זה גביע יוגורט עם מגוון של אגוזים ופירות יבשים. להוציא משם את האגוזים או לא?

לקריאה נוספת והעמקה
02/04/2011 | 16:35 | מאת: מירב רבר

הי יופי שאתם יחד וחשובה לכם התזונה אכן בהריון מומלץ לאכול כ 1200 מ"ג סידן ביום כדאי לקבל זאת מאכילת לפחות 4 מנות של חלב ביום לדוגמא: 1 פרוסת גבינה צהובה כוס חלב 100 גר' גבינה מועשרת בסידן גביע יוגורט ההפרדה המדוברת בין חלב לברזל מתייחסת בעיקר לנטילת סוג מסויים של תוסף ברזל יחד עם ארוחה בשרית. אין צורך להילחץ מכך או להתייחס לאגוזים ( שאינם מקור טוב לברזל דרך אגב) כמעכבי ספיגה של סידן. בהחלט ניתן להוסיף אגוזים ליוגורט, אפשר גם להוסיף פירות מיובשים ודגני בוקר מועשרים בסיבים. לבריאות.

מנהל פורום תזונה בהריון