אגוזים שקדים ופולי סויה בהריון
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
שלום רב, האם שקדים צריכים להיות קלופים כדי לעכלם כמו שצריך? האם הגוף יכול לספוג את השקד בצורה טובה ולקבל את הויטמינים גם כשהוא איננו קלוף? האם אפשר לצרוך פולי סויה בהריון? יש הגבלה? האם יש לשטוף אגוזי מלך במים לפני אכילתם? תודה מראש
הי שקדים ניתן לאכול גם עם הקליפה, ניתן להוריד את הקליפה על ידי השרייתם במים, מה שמשפר גם את הטעם. אגוזי מלך אין סיבה לשטוף. כדאי להחזיק אגוזים ממינים שונים במקרר ולאכול מהם מעט כל יום: כ 7 שקדים+ 4 חצאי אגוז מלך ביום למשל. לגבי הסוי, לא כדאי להגזים, היא מכילה חומר דמוי הורמון המין הנשי אסטרוגן, ניתן לאכול עד מנה ביום, משהו כמו חצי כוס, אבל אני מציעה עד 2-3 פעמים בשבוע, כי להיות בצד הבטוח...