התפתחות של רגישות ללקטוז בהריון
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
אני בשבוע ה 11 להריון ומתחילת ההריון יש לי רגישות למוצרי חלב. אכילת גבינה גורמת לי באופן מידי והתכווצויות בבטן ומריצה אותי לשירותים. האם יכולה להתפתח רגישות כזו בעקבות ההריון. אם כן מה ניתן לעשות? האם ניתן לאבחן רגישות שכזו? האם יש תחליפים אשר יספקו לי את כמות הסידן הדרושה למהלך ההריון.
לקריאה נוספת והעמקה
לא ידוע לי על התופעה, כנראה מדובר באי סבילות ללקטוז שמשמעותה שמערכת העיכול לא מגיבה טוב לסוכר החלב שנמצא במוצרי חלב מסוימים. נסי לאכול מוצרי חלב דלי לקטוז: קוטג', גבינה צהובה, צפתית, בולגרית, יוגורט ביו, מוצרים מחלב עיזים, חלב דל לקטוז, חלב סויה ( עד 1 כוס ליום).