מאכלים אסורים בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

17/11/2010 | 15:20 | מאת: אנדי

שלום, היום מתחיל שבוע 6. ראשית, שאלה לגבי גבינות. הבנתי שרצוי לא לאכל גבינות שלא עברו תהליך פסטור.כמו כן, קראתי שגבינות רוקפור וברי למשל אסורות בהיון. שאלתי- איך אני יכולה לדעת על כל גבינה אם היא מותרת? איך אפשר לדעת איזה גבינה מפוסטרת. למשל- גבינת גרוייר- היא סוג של צהובה אבל אין לי מושג איך הכינו אותה... שנית, האם מותר לאכל מאכלי ים כשהם מבושלים או שבכלל רצוי שלא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
18/11/2010 | 21:12 | מאת: מירב רבר

האיסורים שאת ציינת מטרתם למנוע הרעלות מזון לכן ישנה המלצה לא לאכול גבינות שהחלב ממנו הן עשויות לא עבר פסטור = טיפול בחום שהורג חיידקים. הגבינות מהן כדאי לחשוש הן לא גבינות שקונים בסופר אלא גבינות מכל מיני מחלבות פרטיות קטנות... לגבי פירות ים, כל עוד הם מבושלים אז אין בעיה. בשר או דגים או ביצים לא מבושלים במלואם כגון קרפצ'יו, סושי קינוח עם ביצים לא אפויות יש להימנע מהסיבות שצויינו.

מנהל פורום תזונה בהריון