תזונה ווטימנים בתקופת ההריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

01/02/2010 | 12:12 | מאת: אני

נמצאת בשבוע 13 להריון בין השבוע 7ל 12 עברתי תקופה של בחילות קשות והקאות בתקופה הנ"ל אכלתי רק ארטיק קרח מעט ביגלה ותפוחי עץ מההתחלה הרופא שלי לא נתן לי מרשם לויטמנים בטענה שאני לא צריכה כי לא חסר לי כלום. למרות הצום. אני מרגישה מצויין וחזרתי לאכול הרבה דברים חוץ מבשר ועוף חשוב לציין שבתזונה שלי כלולים אגוזי מלך ושקדים (לא קלויים) חברות משגעות אותי שזה לא בסדר שהרופא שלי לא נתן לי ויטמינים האם זה בעייתי? האם יווצר מצב שאני זו שאהיה בחוסר בסוף? הבריאות שלי תמיד הייתה תקינה וחשוב לי לשמור עליה גם לאחר הלידה. מה לעשות? תודה על הסבלנות אני

01/02/2010 | 21:20 | מאת: מירב רבר

הי בשעה טובה, אני שמחה שהבחילות וההקאות נרגעו. ההנחיות לגבי נשים בהריון כוללות נטילת חומצה פולית וכן במהלך ההריון גם ברזל. את מספרת שבמשך כמה שבועות אכלת כמעט כלום ושגם כעת את אינך אוכלת בשר ועוף - ככל שתמשיכי להימנע ממזונות אלו גובר החשש לחסר ברזל ואנמיה. כדאי לך להגיע ליעוץ אצל דיאטנית יחד עם בדיקות דם ולפי תזונתך כעת ניתן יהיה להמליץ לך על תוספי תזונה. לבריאות

מנהל פורום תזונה בהריון