מה תוספת להריון?

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

07/01/2010 | 13:28 | מאת: מירי

שלום רב, אני בשבוע 5 בערך. עד לפני ההריון התפריט שלי היה כזה: בוקר: כוס קפה גביע יוגורט ביו טבעי (לפעמים עוד כוס קפה) ארוחת צהריים: סלט ענק עם מלפפון , עגבנייה, חסה, בצל, נבטים, סלרי, שומר. + 4 כפיות טחינה גולמית + ביצה קשה + 2 פרוסות לחם שאור קל. אחה"צ - כוס קפה ביניים - 2 מנות פרי (לרוב תפוח עץ ועוד פרי) ארוחת ערב - דגנים (אורז, קינואה, פריכיות אורז, קרקרים) + קטניות (עדשים, שעועית, פולי סויה וכד') וירקות שורש מבושלים או אפויים. ולפעמים עוד פעם שלט עם קוטג' ואבוקדו ולחם או פריכיות. שאלתי היא האם תפריט זה מתאים להריון. אני מאוד נצמדת לתפריט זה ומאוד אוהבת אותו. לא הייתי רוצה להשמין אפילו שאני בהריון, כשאין צורך. כלומר שזה לא מההריון עצמו. אשמח לתשובתך והצעותייך.

07/01/2010 | 20:51 | מאת: מירב רבר

שלום רב התפריט שרשמת מכיל דגנים, ביצה, חלבונים מן החי, ירקות , פירות ומוצרי חלב. חסרים בו חלבונים מן הצומח - בשר, עוף או דגים שמספקים לגופנו ברזל החיוני בתקופת ההריון. כדאי לבדוק את רמות הברזל בדם כדי לוודא שאין מחסור, בנוסף היוועצי עם דיאטנית או רופא לגבי תוסף ברזל או מולטיויטמין הכולל גם ברזל. לגבי העליה במשקל, אשה במשקל תקין אמורה לעלות בהריון 11.5-16 ק"ג. ההמלצות התזונתיות בהריון הן תוספת קלוריות לתפריט הרגיל שלך, מדובר על בערך 450 קלוריות ליום מהטרימסטר ה -, זאת כדי לאפשר לעובר להתפתח ולגדול בצורה אידאלית. חשוב לזכור שלא מדובר על תוספת של 100 גרם שוקולד ביום... אלא על אכילה של יותר מוצרי חלב, לחם, ירקות, פירות וכו'... לבריאות מירב

08/01/2010 | 13:59 | מאת: מירי

מירב תודה על תשובתך. אך לא סתם לא הזכרתי חלבונים מן החי כמו בשר ודגים מאחר וכבר 25 שנה בערך אני לא אוכלת לא בשר ולא דגים. לכן חשוב היה לי לדעת האם התפריט שרשמתי מכיל מספיק חלבון בשביל התפתחות תקינה של העובר. מאחר ואין סיכוי שאחזור לאכול דגים ובשר. זה לא מבחינה אידיאולוגית אלא בגלל שזה דוחה אותי מאוד. תודה.

מנהל פורום תזונה בהריון