ממתיקים מלאכותיים בסכרת הריון
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
שלום, האם קיים איסור מוחלט לצריכת כל כמות של סוכר בסכרת הריון? מה אוכלים במקום? למשל, מה בנוגע ליוגורטים/עוגיות וכו' המוצעים כתחליף לאלה עם הסוכר? האם אין סכנה במצרכים ללא סוכר בהם קיים שימוש בממתיקים מלאכותיים? האם חובה שהקורנפלקס יהיה ללא סוכר בכלל גם אם מדובר למשל בשיבולת שועל מלאה? האם תוכלו להמליץ על מוצרים מומלצים ספציפיים? תודה רבה על העזרה!
הי לך ראשית דעי שהכרחי שתיפגשי עם דיאטנית להתאמת תפריט אישי, וכן לפגישות מעקב כל ההריון ולאחר מכן, בהן היא תשקול אותך ותעדכן את התפריט בהתאם לניטור סוכר אם את עושה או להעדפותייך וכו'. לגבי שאלותייך, הממתיק הבטוח ביותר בהריון הוא סוכרלוז, הוא יכול להחליף את הסוכר בקפה , כי כן יש איסור על אכילת סוכר ריבה או דבש כאשר יש סכרת, אכילתם תגרום לקפיצה בסוכר בדמך ובדם העובר וחבל. לגבי מוצרים המיועדים לסכרתיים כגון שתיה דיאט, יוגורטים עוגיות וכו', הם עלולים להכיל סכרין,אספרטיים או אסולפם K שיש להימנע מצריכתם בהריון. בידקי כל מוצר . אני מציעה לשתות מים או סודה, לגבי יוגורטים לאכול בטעם טבעי 3% , ולגבי עוגיות, אם את ממש ממש רוצה אז אפשר פתי בר הכי פשוט 2 ביסקוויטים כארוחת ביניים עם שתיה חמה . לגבי קורנפלקס צריך לבחור סוג עם מינימום סוכר, להערכתי ברנפלקס רגיל הוא גם בסדר. לבריאות