מזון
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
מירב שלום, יש לי מספר שאלות לגבי הערך התזונתי של: 1) בטטות בתנור- האם מזינות או שסתם פחמימות כמו תפו"א? 2)תירס מקופסא- אני אוהבת להוסיף לסלט תירס מתוק, האם להפסיק או שיש קצת ויטמינים בתירס? 3) שום בתנור- האם לשום שמוסיפים לעוף בתנור יש עדיין ערכים תזונתיים? 4) מלפפון- אני נוהגת לאכול מלפפון בסלט ללא הקליפה. האם עדיין מזין או שרוב הויטמינים בקליפה? לתשובותייך אודה שיר
לקריאה נוספת והעמקה
תראי שירי , באופו כללי, ירקות ופירות מומלץ לשטוף היטב במים ולאכול עם הקליפה, בקליפה יש את רוב הסיבים התזונתיים הויטמינים והמינרלים. לגבי תירס ובטטה, הן שייכות לקבוצת הפחמימות , בוודאי שגם הם מכילים סיבים תזונתיים ויטמינים וחומרים נוספים המועילים לבריאות ונקראים פיטוכימיכלים ( הצבע הכתום הצבע הצהוב ושאר הצבעים בירקות) שהינם נוגדי סרטן. לבריאות, המשיכי להרבות בהם :)