אומגה 3 מזרעי פשתן

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

24/01/2010 | 13:26 | מאת: רנית

שלום רב, איזו כמות בכפיות/כפות שצריך לאכול מזרעי פשתן טחונים ע"מ לקבל את הקצובה היומית המומלצת של אומגה 3? אני בשבוע 8 ולא אוכלת דגים ומעדיפה לא לבלוע כמוסות. תודה.

24/01/2010 | 14:30 | מאת: מירב רבר

הי רנית בהריון חשוב שהגוף יקבל 2 סוגים של חומצות אומגה 3. שמן פשתן בכמות של חצי כפית ליום מכיל 1.4 גרם חומצה אלפא לינולנית - חומצה מסוג אומגה 3 הדרושה בהריון. שמן הדגים שמכיל DHA - חומצה אחרת מסוג אומגה 3 , הוא בנוסף, וממנו מומלץ 300 מ"ג ביום. זה לא סותר ולא מתנגש עם הפשתן ולכן אני ממליצה לך לקחת תוסף אומגה 3 להריון. לבריאות

מנהל פורום תזונה בהריון