דג נא
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
שלום. אני בשבוע ה 30 להריון. אמא שלי קנתה דג אמנון מושט טרי, שהומת ונחתך באותו יום. כשהגיעה לבית ניקתה אותו על קרש שלאחר מכן הכינה לי בו סלט. באותו קרש היא גם ניקתה פילה אמנון קפוא. כעת אני חוששת נורא שהיו שאריות של דג נא בקרש ואכלתי אותן עם הסלט. מפחדת מחיידק הליסטריה . מה הסיכוי להיבדק ומה יש לעשות? כמה זמן תקופת הדגירה של ליסטריה?
לקריאה נוספת והעמקה
מומלצ בהמשך להקפיד על הגיינה בהכנת המזון ולנקות היטב במים חמים את משטחי העבודה.
ומה עם מה שהיה? יש צורך לעקוב אחר תסמינים כלשהם? האם זה שהדג היה נא אבל טרי , משפיע איכשהו על הסיכוי לליסטריה?